Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Theater op straat

Première openluchtspel “…Brokstukken bouwen”
Twee extra avonden!

V.l.n.r. Rinus, Dwight, Sophie en Louise.

V.l.n.r. Rinus, Dwight, Sophie en Louise.

BATHMEN – Het gonst door het dorp. In iedere winkel en op straat wordt er over  het openluchtspel “…Brokstukken bouwen” gesproken.

Een sprong terug in de tijd, we schrijven 1970. Op een indrukwekkende wijze wordt met humor de tijd rond het bevrijdingsfeest gevierd. Gevoelens van liefde, valse beschuldigingen, achterdocht, wraak, verwerken van het verleden, verzoening, relatieproblemen, dagelijkse beslommeringen en geluk ………alles komt voorbij.

Kiest Sophie (Ellen Pinkert) voor de pientere Tom (Thijs Wagenvoort) of voor de stoere Dwight (Geert van Schooten). Wat vinden de vader (Hans Nijkamp) en de moeder (Wieke van Velzen) eigenlijk van Sophie’s keuze? Ieder heeft zo zijn voorkeur. Een blauwtje lopen in de liefde is voor een jongeman niet plezierig. Hoe gaat hij daar mee om?

En hoe zit het eigenlijk met de relatie tussen vader Rinus en moeder Louise? Komen er lijken uit de kast? Een tweetal krakers (Philip Pelgrum en Gerti van der Meij) uit het westen des lands verhoogt ook niet bepaald de vreugde van het toch al geplaagde echtpaar.

De bakker uit het dorp (Henk Kloosterboer) zorgt  voor vreugde evenals boer Gait (Gerrit Nikkels). Jammer dat Gait het altijd op Leentje (Ali Jonker)heeft gemunt. Leentje helpt Rinus in zijn café en Louise in de huishouding.

Nieuw in het openluchtspel is de samenwerking met de Bathmense Rockband Kabaal en Orpheus. Verrassend is de prachtige zang van de spelers. Samen met mooie teksten zorgt het voor ontroerende momenten. Op een bijzondere openluchtlocatie, voor Cultuurhuus Braakhekke, vindt het spektakel plaats. In de unieke gezellige spiegeltent worden de bezoekers welkom geheten en krijgen koffie aangeboden.

Na en intensieve voorbereidingsperiode met de nodige hobbels mag het prachtige resultaat er zijn. Deze geweldige professionele productie is tot stand gekomen door langdurige inspanningen van het bestuur van de stichting openluchtspel met daarnaast heel veel onmisbare vrijwilligers. Het intensieve werk van het team licht, geluid en techniek loopt gesmeerd. Dit alles onder de bezielende leiding van tekstschrijver Henk Jansen en regisseuse Dinie Jansen.

De sponsoren, buren, café Braakhekke van Wim Tijhuis, de bakkerswinkel van de familie Nijkamp en het Cultuurhuus maken het mogelijk deze uitvoering neer te zetten.

Twee extra avonden
Wegens het overweldigend succes zijn alle avonden uitverkocht, daarom zijn er extra voorstelling gepland op vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei.

Grijp uw kans voor Theater op straat
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het infopunt  in het Cultuurhuus Braakhekke en via de website www.openluchtspelbathmen.nl   Voor meer informatie kunt terecht op deze site.