Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Theatershow over EK 1988 met Hans van Breukelen komt naar Bathmen

Theatershow over EK 1988

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Het wordt weliswaar geen hete voetbalzomer met een rol voor Oranje in Frankrijk, maar een beetje voetbalkoorts komt er toch wel. De nog alom bekende keeper Hans van Breukelen, die in het zo succesvolle Oranje-elftal van 1988 onder Rinus Michels een hoofdrol speelde, probeert samen met televisiecommentator Evert ten Napel zo veel mogelijk het gat op te vullen met voetbalplezier met een forse vleug nostalgie.Met een heel afwisselende theatershow gaan ze in een aantal theaters in Nederland hun persoonlijke ervaringen van toen rond dat Europese Kampioenschap en de Oranjegekte die er op volgde met hun publiek delen. Waarom lukte het die keer wel de overwinning te behalen? Wat ging er fout en wat ging er dan toch ook weer zo goed? Waarom was het ook zo’n verrassing? Wat drukten de strijdliederen ‘Wij houden van Oranje’ en ‘Aanvalluh!’ uit?

Hans van Breukelen en Evert ten Napel proberen zo goed mogelijk antwoorden te geven. Ze lichten een interessante tip van de sluier op en laten u achter de schermen kijken. Die hele gekke voetbalzomer komt voorbij. Hans van Breukelen neemt zelfs de accordeon ter hand om wat muzikale kleuring aan te brengen. Veel emoties van twijfels, maar ook van uiteindelijke overwinningen komen boven en zo wordt de voetbalzomer van 1988 nog eens intens opnieuw ten tonele gevoerd. Televisiebeelden van toen helpen mee het sfeertje terug te brengen. Het maakt het gemis van de komende zomer niet goed, maar het brengt je wel in het sfeertje. Voor voetballiefhebbers een must……..

Hans van Breukelen en Evert ten Napel komen op 30 juni naar het Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Om 20.30 uur begint de show. Verdere info op www.cultuurhuusbraakhekke.nl