Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ties Kram de 29ste Prins carnaval van de Battumse Pompers

BATHMEN – Prins Tieske de Eerste, Ties Kram, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond onlangs plaats in de residentie café de Brink. Hij wordt dit jaar bijgestaan door adjudant Schonewille, Pim Schonewille.

Na twee jaar geen carnaval was het eindelijk weer zover, prinsenbal van de Battumse Pompers. Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe, Deventer), en natuurlijk vrienden en familie werd om 11 over 11 de nieuwe prins bekend gemaakt; Prins Tieske de Eerste, met adjudant Schonewille aan zijn zijde.
Er werd een groot doek van de Battumse Pompers op het podium gezet en onder luid applaus en met het swingende nummer “jij komt niet aan mijn komkommertje” van Betsy en Jo, kwamen de nieuwe prins en adjudant in beeld. Vol trots stonden de kersverse prins en adjudant op het podium en met vol enthousiasme werd de proclamatie voorgelezen.

Ties Kram is de 29ste prins van de Battumse Pompers. Velen in het dorp zullen Ties wel kennen als basist van de band Alive, het podium is hem dus niet onbekend. Ook is het organiseren van activiteiten hem niet vreemd, elk jaar organiseert hij samen met andere leden van ZuidLeo Dos de wereldkampioenschappen open air biljart. Het feesten zit dus wel in de genen en het motto voor dit jaar is “in de hemel is geen bier daarom drinken wij het hier”! Samen met de raad van elf zullen deze twee feestvierders er weer een groot carnavalsjaar van maken.

Het carnavalsweekend is van zaterdag 18 t/m maandag 21 februari. De Battumse Pompers zullen dan weer verschillende activiteiten organiseren met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De battummer van het jaar 2023. Ook zal er weer een bezoek aan het Dijkhuis worden gebracht om met de senioren van Bathmen weer een gezellige middag te houden. Daarnaast gaan we weer met gezellige feestvierders op zaterdag naar Raalte om daar een groot feest te bouwen. Binnenkort meer informatie over ons feestweekend!
Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!