Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tim Rijsdijk van Hengelsportvereniging Bathmen Nederlands kampioen U15

tim-rijsdijk-van-hengelsportvereniging-1

BATHMEN – Bij de HSV Bathmen wist men het al heel lang: we hebben een paar prima jeugdvissers binnen de vereniging. Tim Rijsdijk, Daan van Ommeren en Sem Jongeling knokken elk jaar om het kampioenschap van de HSV Bathmen. Bij elke wedstrijd zijn, naast het jeugdbestuur, ook bijna alle bestuursleden van de vereniging aanwezig. Dit werkt natuurlijk door naar alle deelnemers bij de jeugdwedstrijden: zij willen aan de ‘hoge heren’ hun kunnen laten zien!

Dit resulteerde in een afvaardiging van Daan en Tim naar het Nederlands kampioenschap U15. Nog niet zo lang geleden had Tim zich compleet nieuw materiaal aangeschaft; materiaal waar menig senior zich niet voor zou hoeven te schamen bij seniorwedstrijden. Topsets, cupset, viskist, rollersteun, alles was aanwezig voor een topjaar. Alleen in de competitie voor de jeugd blijkt het dit jaar nog niet helemaal te lukken, terwijl iedereen overtuigd is van zijn kunnen. Zo ook in de afvaardiging naar het Nederlands kampioenschap voor jeugdleden onder 15 jaar. HSV Bathmen had een paar toppers kunnen afvaardigen. Natuurlijk was de jeugdcommissie ook vertegenwoordigd in de persoon van Theo van Ommeren: kom je aan de jeugd dan kom je aan hem! Tim had een bepaalde strategie uitgedokterd. Eerst voeren op grote afstand en dan eerst vissen op korte afstand om alvast wat kleine vis te verschalken. Bij hem lukte dit nog niet zo erg: een paar kleine visjes waren het resultaat. Bij Daan lukte deze strategie wat beter. Echter op het eind bleek Tim toch resultaat te hebben bij zijn strategie. Hij verschalkte een brasem van ruim 2 kilogram en dit leverde hem het kampioenschap op. Net op dat moment arriveerden ook opa en oma Rijsdijk, die getuige mochten zijn van deze vangst. Dat zij trots waren op hun kleinzoon kan men zich wel voorstellen. Maar misschien zit er nog wel meer in het vat van de familie Rijsdijk! Kleinzoon Lars Rijsdijk gaf te kennen volgend jaar het resultaat van broer Tim te willen evenaren! We zullen zien!

tim-rijsdijk-van-hengelsportvereniging-2

De buren van Tim Rijsdijk toonden trots te zijn op hun beroemde buurjongen in de visserswereld. En natuurlijk is de Hengelsportvereniging Bathmen trots op zijn jeugdlid. Ook Sportvisserij Oost-Nederland is blij met het resultaat van één van haar jeugdleden en zal zeker hiervan kennis laten doen! Hiervoor staat Henk Koeslag als bestuurslid van de HSV Bathmen en bestuurslid van Sportvisserij Oost-Nederland natuurlijk garant.