Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tips van Lenie, Jo, Astrid, Rian, Will en Mariska

BATHMEN, HARFSEN, KRING VAN DORTH EN LETTELE – Lenie Wolters, Jo Nijenhuis, Astrid van Gageldonk, Rian Schiphorst, Will Krieger en Mariska Kuipers zijn pedicures uit Bathmen, Harfsen, Kring van Dorth en Lettele. Deze week is het de week van de pedicure en zij willen u graag wat meer over hun beroep vertellen.Uw voeten dragen het gewicht van uw gehele lichaam en verdienen daarom extra aandacht. De pedicure kan u daarbij helpen als het u zelf niet meer lukt om uw voeten te verzorgen. Ook kunnen zij u helpen bij ingroeiende teennagels, likdoorns, het verwijderen van eelt, kloven en het behandelen van schimmelnagels.

Hieronder een paar handige tips om beter voor uw voeten te zorgen:

– Nagels knippen. Een van de meest gemaakte fouten bij het knippen van de teennagels is ongetwijfeld het verwijderen van de nagelhoekjes. Vooral bij de grote teennagels kan dit tot heel vervelende en pijnlijke problemen leiden. Veel mensen weten niet dat ze hun teennagels recht af moeten knippen. Waarom is dit nu zo belangrijk om te weten? Vaak dragen mensen te kleine of te smalle schoenen. Omdat deze niet goed passende schoenen druk geven op de teennagels, waarvan de hoekjes zijn weg geknipt komt er veel druk op de nagels tijdens het lopen. Dit kan tot ingroei en ontsteking van de teennagel zorgen.

– Schoenen. Goed passende schoenen zijn erg belangrijk. Te groot of te klein is niet goed voor uw voeten. Bij te grote schoenen schuiven de voeten in de schoenen en dat zorgt voor wrijving, hierdoor is er een grote kans op eelt. Te kleine schoenen zorgen voor extra druk op de voeten, tenen of nagels waardoor er vaak likdoorns en ingroei van de nagels kan ontstaan. Laat regelmatig uw voeten opmeten of de maat van uw schoenen nog klopt. Naarmate u ouder wordt, worden ook uw voetspieren slapper waardoor uw voeten van vorm en lengte kunnen veranderen.