Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Toneel Loo en Omstreken met een jubileum tintje

BATHMEN – Aankomend weekend is de jaarlijkse toneeluitvoering van Loo en Omstreken in Cultuurhuus Braakhekke. Het stuk ‘Opa Apestaartje punt NL’ wordt in totaal drie keer ten tonele gebracht, op vrijdag- en zaterdagavond om 20.00 uur en een seniorenuitvoering op zaterdagmiddag, aanvang 14.00 uur.Dit jaar is het voor twee leden de 25ste keer dat ze meedoen. In 1992 is Jawin Klein Hegeman begonnen bij het toneel. Een jaar later Henny Beltman. Jawin heeft in totaal twee jaar niet meegedaan en Henny heeft één jaar overgeslagen. En zo komt het dat beiden dus dit jaar voor de 25ste keer meedoen. Een unieke prestatie.

Voor Henny is het 25 keer als speler. In al die jaren heeft ze vele verschillende rollen gespeeld, zoals een oma op een scooter, tot een ongetrouwde zuster, de rol Hanna van de Scheper bij het de openluchtspeluitvoering van 2012 tot een eigenares van een hotel met een Gronings accent. Jawin heeft zijn eerste negen jaar als speler meegedaan, om uiteindelijk in 2003 de regie op zich te nemen. Als speler kroop hij o.a. in de huid van Jonkheer Antoine Heyboer de Gauw tot Snotterveld en in zijn eerste stuk mocht hij op 17-jarige leeftijd al een gepensioneerde sportleraar spelen. Vanaf 2003 de regie met als decor een heuse timmerwerkplaats. Als hoogtepunt uiteraard het Openluchtspel in 2012 op het terrein van Zwembad de Looërmark. Dit stuk was gedeeltelijk door Jawin zelf geschreven.

Dit jaar wordt dus het toneelstuk ‘Opa Apestaartje punt NL’ opgevoerd. Met Henny als directrice. In dit jubileumjaar doen ook drie nieuwe spelers mee: Leon Brinks, Dory Jansen en Carolien van Zon. Zij mogen hun toneeltalent laten zien en wie weet ook nog vele jaren hierna. In dit stuk wordt Opa verhuisd naar het verzorgingstehuis. En zijn schilderij ‘de Madonna in het groen’ moet mee naar zijn prachtige kamer op ‘Avondrood’. Maar dit tegen de wil van de directrice. Hoe dit allemaal gaat, kunt u dus dit weekend zien.

De uitvoeringen zijn op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2018, om 20.00 uur in Cultuurhuus Braakhekke. Kaarten zijn voor €7,50 in de voorverkoop bij het Infopunt in Cultuurhuus Braakhekke. Op zaterdagmiddag 10 februari is er een voorstelling speciaal voor alle 65-plussers, die aanvangt om 14.00 uur en vrij toegankelijk is. De zaal is een half uur voor aanvang geopend.

Via facebook kunt u de ontwikkelingen volgen van deze gezellige toneelclub uit Loo en Omstreken.