Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Toneelstuk Vogelvlucht:

Wees er als de kippen bij!

BATHMEN – Misschien heb je het al meegekregen dat Stichting Openluchtspel Bathmen in november een toneelstuk brengt getiteld ‘Vogelvlucht’. Geschreven door Dale Wasserman, vertaald door Peter van Bokhorst en vervolgens bewerkt door regisseur Dinie Jansen.‘Vogelvlucht’ brengt ons naar een psychiatrische inrichting in de jaren 70. De patiënten maken er zo nu en dan een dolle boel van en kakelen als een kip zonder kop. Maar er zitten wel degelijk en ook duidelijk serieuze aspecten aan dit stuk.

De recalcitrante en stoere patiënt Mac Murphy (een soort van gebraden haantje gespeeld door Henk Kloosterboer) neemt het op tegen de ijzige, absoluut niet-patiënt-gerichte hoofdzuster Ratched (Erna Aaftink). Soms voelen de patiënten zich zo vrij als een vogel en denken ze zomaar weg te kunnen vliegen. Zuster Ratched laat echter geen kans onverlet om hen figuurlijk te ketenen. Wie wint dit gevecht èn kan het individu het winnen van het systeem?

De speellocatie is weer een bijzondere. Het belooft sfeervol en gezellig te worden en het publiek krijgt bij ontvangst in het kleinschalige theater een kop koffie met eierkoek aangeboden.

De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In vijf dagen tijd waren alle vijf voorstellingen volgeboekt. Daarom heeft de organisatie besloten vier extra voorstellingen te geven en ook hiervan gaan de kaartjes vlot van de hand.

Nog geen kaartje? Wees er dan als de kippen bij en ga naar www.openluchtspelbathmen.nl of naar het Infopunt in Cultuurhuus Braakhekke.