Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tour de Leny a.s. zondagmiddag

BATHMEN – Leny Adelaar-Polak is zoals ze onlangs zelf nog zei ‘een gewone Battumse deerne’.  Toch heeft ze een bijzonder leven.  In de oorlog moest Leny in Auschwitz medische experimenten ondergaan en ze keerde als enige van haar familie terug uit de concentratiekampen. Na de oorlog heeft Leny een nieuw leven opgebouwd in Deventer. Enige jaren geleden kwam ze terug naar Bathmen. In 2012 verscheen het op haar verzoek door Henk Jansen geschreven boek ‘Leny’s Levens’.

Tijdens de Tour de Leny wordt u a.s. zondag (17 mei) om 14.00 uur in Het Verblijf aan de Stationsstraat 12 verwacht. Van hieruit wordt een rondje door het dorp gemaakt langs voor Leny belangrijke punten. Terug in Het Verblijf behandelen Henk en Fons aan de hand van foto’s, filmpjes en documenten het leven van Leny. Na de pauze wordt de totstandkoming van het boek en de gevolgen behandeld. De middag wordt verzorgd door Fons Smit en Henk Jansen en indien mogelijk, Leny.

Rond 17.00 uur wordt de middag afgesloten. Kosten € 7,50 per persoon (is inclusief koffie/thee, drankjes, hapjes). Opgave via de site www.lenyslevens.nl of bellen naar Henk Jansen (0612195733) of Fons Smit (0683384439). U kunt ook een berichtje sturen naar henk@worstepinne.nl