Trio cabaretiers doet try-out in Cultuurhuus Braakhekke

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Bathmen kan op 5 oktober in Cultuurhuus Braakhekke kennis maken met drie nieuwe cabarettalenten, die heel verschillende stijlen hebben. De laatste jaren is het gebruik geworden dat cabaretiers, voordat ze doorbreken bij het grote publiek, een rondje langs Nederlandse theaters maken om ervaringen op te doen en het publiek alvast kennis met hen te laten maken.TRYO zorgt dan voor een avondvullende voorstelling waarin drie cabaretiers ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen. Iedere TRYO voorstelling is anders met een wisselende samenstelling van cabaretiers.

Op 5 oktober is in het Cultuurhuus Klaas Prins de gastheer. Klaas Prins verrast je met zijn energieke humor en absurde wendingen. Hij is ontwapenend, muzikaal en verhalend, maar blijft altijd onvoorspelbaar. Klaas won de publieksprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival, schrijft voor tv programma’s als Beste Kijkers en de Quickest Quiz en was te zien bij Hufterproef en als presentator bij Humor TV.

De cabaretiers in Bathmen zullen zijn: Arjan Kleton, Oscar Arnold en Vlamousse.

Arjan Kleton ging eind 2014 voor het eerst als comedian het podium op. Hij was bijna 40 jaar en stand up comedy stond al jaren op zijn bucketlist. Dat eerste optreden was meteen een succes, dus Arjan ging er helemaal voor en met zijn kenmerkende enthousiasme zette hij flinke stappen. Exact een jaar na zijn eerste optreden, in oktober 2015, won hij de Publieksprijs Talent Award op het International Comedy Festival Rotterdam en vervolgens haalde hij de finale van zowel het Utrechts Cabaret Festival in 2016 als die van het Leeuwarder Cabaret Festival in 2018.

Een opmerkelijke tweede cabaretier is Oscar Arnold. Je kunt hem gerust de Nederlandse Woody Allen noemen. En aan een dergelijke droogkloot pur sang waren we in Nederland wel toe. Als comedian weet Oscar Arnold qua droogheid en absurdisme het onderste uit de kan te halen. Hij verenigt de klunzigheid van een Mr. Bean met de meligheid van de Vlaamse Philippe Geubels. Totaal onverwachts tovert hij de ene na de andere oneliner tevoorschijn. Hij weet de ene spitsvondige anekdote af te wisselen met weer andere absurd-komische verhalen. Van de eerste tot de laatste minuut zit je bij Oscar Arnold geheid op het puntje van je stoel.

Last but not least is Vlamousse te noemen. Zij hebben dit jaar op het prestigieuze Leids Cabaret Festival de Studentenprijs gewonnen. Geen onderwerp te pijnlijk of Vlamousse smijt het toch op tafel. Maak het bespreekbaar, is het credo. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er worden geluisterd. De toehoorders lijken zich geen moment hoeven te vervelen….

www.cultuurhuusbraakhekke.nl