Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Twee dagen live muziek in

hét Café

BATHMEN – Het weekend van 24 en 25 maart staat bij het Café Braakhekke in het teken van live muziek. Op zaterdag 24 maart maken de bands Yeah Baby, Kingsdeal en ’69 Comeback hun opwachting. De entree op zaterdag 24 maart is gratis en de aanvang is om 21.00 uur!Zaterdag 24 maart

Yeah Baby! Deze eenmalige short revival mag, of beter moet je niet missen! Op speciaal verzoek van Wim Tijhuis zijn de mannen van de beruchte rockabilly band Yeah Baby uit diverse goten en afkick klinieken gehaald om nog 1 keer een aantal onvervalste rock&rollbilly versjes te vertolken. So: Be there or be square.

 

Kingsdeal: Traditionele Chicago blues, daar liggen hun roots. Maar inmiddels is Kingsdeal doorgegroeid tot een zeer veelzijdige bluesband. Invloeden uit alle bluesstijlen, maar ook roots en rock. They call it ‘House Rockin’ Blues’. Ze spelen met veel energie en het liefst zonder pauze, these guys just wanna play the blues!

 

’69 Comeback: Rock ‘n’ Roll trio met een groove! Zij spelen volvette Rockabilly en Stampende Rock’ n’ Roll, met invloeden uit Jump Jive en Blues, maar laten ze zich absoluut niet leiden door een kalender die ophoudt in 1960, sterker nog, menig moderne rocksong moet er aan geloven en krijgt een fikse rockabillyshot van deze muzikanten, It’s not only Rock&Roll but we like it.

 

Zondag 25 maart, 16.00 uur. Entree € 15,00

The Classics Revival Band. De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroep The Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger Harry Broens nog actief als zanger van The Classics Revival Band.

De benaming van de sound van The Classics was ‘de vlaaiensound’. Close harmony zingen met prachtige akkoorden. Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer ‘My Lady of Spain’ scoorde de band in de zomer van 1972 een hit in de Top 40. De hoogste notering van de plaat was de 21e positie en de band stond bijna drie maanden achtereen in de hitlijsten. De hoogste positie in de Top 40 ooit voor The Classics was het nummer ‘Yellow Sun of Equador’ die in 1974 uitkwam en de nummer 5 positie behaalde. Andere grote hits waren ‘Gimme that horse’, ‘Papa Peppone’, ‘My Russian Lady’, ‘Wings of an Eagle’ en ‘Sunshine Baby’. De band kreeg televisie optredens in binnen- en buitenland en verkocht bijvoorbeeld van de single ‘My Lady of Spain’ meer dan 500.000 exemplaren. De band kreeg ook een grote fanclub en volgens zeggen was dit de grootste fanclub van Nederland. Van de oorspronkelijke bezetting is gitarist Joep Beurskens in 2005 overleden en drummer Ber Kwaspen in 2007.

In de huidige bezetting is Harry Broens de zanger en slaggitarist en zijn zoon Rolph is de toetsenman/pianist en spil van de band. Bassist Erick Jeurninck, ook afkomstig van Stramproy, is nieuw bij The Classics Revival Band. De drummer die tot de band is toegetreden is een muzikale vriend van Rolph en Erick: Edward Venbrucx. Met zijn vieren vormen zij The Classics Revival Band en spelen zij de sound van de jaren ’60 – ’70 en ’80. Van The Moody Blues tot The Who tot het eigen repertoire van The Classics.