Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Tweede Pinksterdag Open Dag Kaasboerderij Kloas in ’t Hof

Deze monumentale boerderij, waar rond 1600 de eerste in 't Hof neerstreek, staat op Tweede Pinksterdag in een nieuw daglicht.

Deze monumentale boerderij, waar rond 1600 de eerste in ’t Hof neerstreek, staat op Tweede Pinksterdag in een nieuw daglicht.

BATHMEN – Op Tweede Pinksterdag van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen op Kaasboerderij Kloas in ’t Hof aan de Boersenk nummer 4 in Zuidloo.

De familie in’t Hof houdt daar een open dag ter gelegenheid van de opening van de nieuwe melkstal, maar ook om mensen te laten zien hoe de kaasproductie in z’n werk gaat.

De nieuwe loopstal  is voorzien van een light roof, een lichtdoorlatend dak, energiezuinig en een buitensfeer creërend. Het betreft hier een 2 x 16 swing-over stal met 122 ligplaatsen. Omdat er een dichte vloer is aangebracht, wordt er gewerkt met een automatische mestschuif waardoor de mest terecht komt in de grote opslagruimte. Om de “dames” een prettige ligplaats te bieden, zijn er speciale lichtverende matten neergelegd. Van bovenaf, waar het kantoor gevestigd is, een prachtig gezicht hoe de koeien zich na een dag van “hard werken” heerlijk neer vleien op hun luxe matras. Overdag gaan de koeien zoveel mogelijk naar buiten.

De stal wordt op natuurlijke wijze geventileerd.

Voorlopig is er nog geen melkrobot aanwezig; boer Roelof vindt het melken zelf nog veel te mooi! Maar mocht zijn toekomstige opvolger zoon Giel het later anders willen dan zijn daar de mogelijkheden voor.

Naast de boerderij is de kaasmakerij gevestigd waarheen elke morgen zo’n 1000 liter melk  van de eigen koeien z’n weg vindt.

Broer Erik maakt daarvan al die heerlijke kazen die u in de winkel in Bathmen vindt en hij maakt karnemelk, boter en veel verschillende soorten vruchtenyoghurt.

Er wordt die dag doorlopend een bedrijfsfilm vertoond over de boerderij en het productieproces in de kaasmakerij.

De open dag wordt omlijst met zang van de Bêkezangers, een show van hondenclub De Vriendschap, Vrouwen van Nu werken mee, er is vermaak voor de kinderen: kortom een gebeuren voor de hele familie.

De familie in ’t Hof verzoekt iedereen echter wel zoveel mogelijk op de fiets te komen, omdat er momenteel niet al teveel parkeerplaatsen zijn i.v.m. het drukke seizoen op de landbouwgronden.