Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Twente maakt einde aan ongeslagen reeks Eagles

Foto

DEVENTER – De Adelaarshorst is sinds afgelopen zondag geen onneembare vesting meer. Na 13 duels, waarin er niet verloren werd door de Eagles, was het nota bene FC Twente dat zegevierde in de Overijsselse derby.

Het is lang geleden dat een duel tussen Go Ahead Eagles een wedstrijd was tussen twee ploegen uit de eerste vijf van de eredivisie. Maar doordat beide ploegen een prima seizoen beleven, kon er statistisch gesproken worden over een strijd tussen twee subtoppers. Helaas voor de thuisploeg was dit niet te zien in de eerste helft. Al na 1 minuut stond Twente op voorsprong na een kopgoal van Manfred Ugalde, op aangeven van Sem Steijn.

Hierna nam Twente het heft in handen en waren de roodgelen niet bij machte dit om te draaien. De Tukkers speelden het publiek in de uitverkochte Adelaarshorst stil en leek daarmee ook de elf spelers in het veld lam te leggen. Rond de 25e minuut resulteerde dit spelbeeld in de 0-2. Dit keer was Ugalde de aangever en Steijn de afmaker. Eagles zelf kwam voor de thee niet verder dan een kopbal en een schot op de vuisten van de sterk keepende Unnerstall.

Wat er in de thee heeft gezeten bij de spelers van Hake weten we niet, maar het werd duidelijk dat deze uit een ander vaatje getapt was. Na rust was het enkel en alleen Go Ahead wat de klok sloeg. Een mooie aanval met Bas Kuipers en Sylla Sow in de hoofdrol verdiende meer en ook de kopbal van Willum Willumsson, een paar minuten later, zorgde voor opwinding op het veld en de tribunes.

Niet veel later testte animator Kuipers weer de vuisten van Lars Unnerstall, maar de Duitser gaf toen nog geen krimp. Maar in de 72e minuut stond de reus van Twente aan de grond genageld op een prachtige volley van Enric Llansana van ruim 20 meter. Hierna voelde iedereen in Deventer dat de 2-2 in de lucht hing. Zeker toen invaller Thiba Baeten door Robin Pröpper onderuitgehaald leek te worden gehaald in de zestien. Maar het arbitrale team op het veld en in de VAR-ruimte oordeelde anders. Hierdoor dus geen gelijkmaker na het offensief van Eagles, maar zelfs een tegentreffer.

Llansana zag een schotpoging geblokt worden en in de omschakeling was Twente dodelijk via invaller Younes Taha. Juist de ex-Zwolle speler gooide de wedstrijd in het slot, ondanks nog drie grote kansen in de slotfase voor de Deventenaren. Ondanks de nederlaag blijft Eagles op de vijfde plek en mag er komende zondag weer gevlamd worden tegen FC Utrecht. Als de ploeg van Hake dan net zo start als in de tweede helft tegen Twente kan het een mooie zondag worden aan de Vetkampstraat.