Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Twintig jaar Robert Scholten Assurantiën B.V.

BATHMEN – Twintig jaar adviseert Robert Scholten Assurantiën B.V. inmiddels al vanuit de Molenstraat in Bathmen, een hele prestatie in tijden waarin de financiële wereld alle zeilen moest bijzetten. “Integer adviseren zit in je hart, bij ons veranderde er daarom in feite niets qua advisering, alleen de beloning is nu eerlijker”, aldus Robert Scholten.

Verzekeringen en hypotheken

Robert Scholten Assurantiën B.V. heeft goed ingespeeld op de financiële veranderingen. Van ‘verkopen’ van financiële producten werd overgegaan op breed adviseren op basis van een vergoeding per dossier of ‘uurtje factuurtje’. Robert Scholten Assurantiën B.V. wist daarbij zelfs door te groeien naar een kantoor met vijf personeelsleden in een volledig nieuw ingericht pand.

Scholten: “Robert Scholten Assurantiën B.V. is begonnen als verzekeringskantoor in de breedste zin van het woord, maar al gauw werden de werkzaamheden uitgebreid naar mijn grote passie: hypotheken. Vooral het nieuwbouwproject Bathmense Enk heeft ons veel klanten opgeleverd, zo’n 60% van alle woningen in die wijk werd door ons gefinancierd.”

 

Bankzaken

Het succes van Robert Scholten Assurantiën B.V. is volgens Scholten ook voor een groot deel te danken aan het feit dat zij vrijwel alle banken ‘in huis’ hebben, waardoor zij concurrerend zijn ten opzichte van de overige hypotheekaanbieders.

Bovendien werd Robert Scholten Assurantiën B.V. in 2012, na vertrek van de Rabobank uit Bathmen, ook Regiobank. “Omdat we de markt van levensverzekeringen zagen veranderen in spaarproducten zagen wij in de Regiobank een prachtige mogelijkheid om onze klanten nog breder te kunnen adviseren’, zegt Scholten. Bankman Wim Pasman is per 1 december 2015 het team in de Molenstraat komen versterken. Hij leidt nu de Regiobank en gaat samen met Robert Scholten de hypotheken verzorgen.

 

Allround adviseur

Met het grote netwerk dat Robert Scholten Assurantiën B.V. in 20 jaar heeft opgebouwd met accountants, fiscalisten en makelaars, is het adviesbureau inmiddels uitgegroeid tot ‘allround adviseur’ op het gebied van verzekeren, sparen en lenen/hypotheken.

 

Doe maar gewoon

Dat het succes hen niet naar het hoofd is gestegen blijkt uit het feit dat Robert Scholten Assurantiën B.V. er prat op gaat dat het kantoor een lage drempel heeft met een bank waar je gewoon, net zoals vroeger, binnen kunt lopen, waar de adviseur tijd voor je maakt en de koffie klaar staat.

‘En bovenal de rente op het spaargeld goed is’, voegt Scholten daar zakelijk aan toe.

Ook de deskundigheid op het gebied van verzekeringen van Niels ten Katen en Gerwin Lubberding – “jongens uit het dorp, die hun vak verstaan en al sinds mensenheugenis bij RSA werken” (RS) – draagt bij aan de betrouwbaarheid die het kantoor in Bathmen typeert.

 

Klaar voor de volgende 20 jaar

Het ‘net als vroeger’ betreft overigens niet het pand zelf, dat met een rigoureuze verbouwing, modernisering en automatisering helemaal klaar is voor de komende 20 jaar.

 

Het laatste woord is aan Robert Scholten zelf:

‘Voordat wij het nieuwe jaar ingaan, wil Robert Scholten Assurantiën B.V. graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle mensen te bedanken die in de afgelopen 20 jaar gebruik hebben gemaakt, of beter nog, nog steeds gebruik maken van, de diensten van ons financieel adviesbureau. Wij wensen u allemaal een mooi en gezond 2016 toe.’