Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘U kunt het heel nuttige werk van De Zonnebloem-Bathmen/Loo ondersteunen!’


Door Evert van de Weg

BATHMEN – Afgelopen donderdagmiddag zag ik in de stralende zon een vrolijk gezelschap een rondje maken door het centrum van Bathmen. Het bleken een tiental vrijwilligers van de Bathmense Zonnebloem-afdeling te zijn die een aantal ouderen uit Bathmen begeleidden.


De nationale Zonnebloemorganisatie zet zich al meer dan 70 jaar in om mensen met een lichamelijke beperking fijne momenten of zelfs een onvergetelijke dag te bezorgen. Het is een echte vrijwilligersorganisatie en wordt ook helemaal door vrijwilligers bestuurd.
Dat karakter vindt je ook in Bathmen sterk terug. Toos Bronsvoord, één van de drijvende krachten achter De Zonnebloem-Bathmen: “Met een groepje vrijwilligers organiseren wij regelmatig een wandeling door een stukje Bathmen. Het is maar één van de activiteiten die we ondernemen. Daarnaast brengen onze vrijwilligers vaste bezoekjes aan verschillende Battummers, we organiseren kleine middagjes uit, bij voorbeeld naar een markt en ook een gezellige Kerstmiddag in het Cultuurhuus.”
Maar de Battumse Zonnebloem-afdeling organiseert ook wel grotere activiteiten. Henny Vincent, lid van de Activiteitencommissie: “Zo zijn we met een grote bus met 59 deelnemers en vrijwilligers naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest geweest. Koffie met taart bij aankomst, rondgang langs de prachtige bloemen, de vlinders, vijvers met vissen en vogels die je kon voeren. Lekkere lunch met z’n allen en aan het eind van de middag waren we weer terug in Bathmen. Een schitterende dag waarover de deelnemers het nu nog hebben.”
Maar voor dat soort heel nuttige en erg gewaardeerde activiteiten is wel geld nodig. Elk jaar organiseert de Zonnebloem afdeling Bathmen en Loo daarvoor een lotenverkoop, zodat het belangrijke werk door kan gaan.
Henny Vincent: “Dit jaar staan we de gehele dag, op 30 juni en 1 juli bij de Jumbo en op 2 juli bij de Welkoop in Bathmen om loten te verkopen. De beide winkels zijn heel enthousiast en zeer gastvrij. De loten kosten twee euro per stuk en er zijn heel mooie prijzen te winnen. De uitslag volgt op 10 oktober en die gaan we ook in de Bathmense Krant melden.” Overigens kun je ook heel goed digitaal loten kopen. U gaat naar www.ZonnebloemBathmen.nl, je geeft aan hoeveel loten je wilt bestellen, je vult je e-mail adres in en je klikt op ‘Bestellen’. Je betaalt daarna per iDeal en je ontvangt de loten direct per e-mail.
Henny Vincent: “Willen mensen nu liever niet via de website overmaken, maar rechtstreeks bij ons loten bestellen, dan kan dat zelfs ook door het overmaken van het aantal loten à € 2.—per stuk, met vermelding van hun adres via NL86 RABO 0305725920 van Nat. Ver. de Zonnebloem afd Bathmen.”
Met het kopen van loten levert u dus ook al een belangrijke bijdrage aan het werk van een groep Battumse vrijwilligers. Dat werk wordt door een forse groep plaatsgenoten heel erg op prijs gesteld. Zij zullen u heel dankbaar zijn….