Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Uitreiking cheque aan “The Rob Foundation” door Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – Vrijdag 26 juli werd door Ben Besselink namens de Wereldwinkel Bathmen een cheque van 500 euro aangeboden aan Tamar Goossens van “the Rob Foundation”.Al enkele jaren schenkt de Wereldwinkel Bathmen een deel van de winst aan een goed doel. Iedereen kan projecten aandragen. Uitgangspunt is dat doelen worden ondersteund die passen bij de doelstelling van de Wereldwinkel en bij voorkeur een binding hebben met Bathmen. Naast “the Rob Foundation” ontving ook het project “Hand in Hand” dat zich inzet voor gehandicapte kinderen in Ghana een donatie. Het wordt ondersteund door Paul en Marian Lammers. Marian is oud medewerker van de Wereldwinkel.

Tamar Goossens, opgegroeid in Bathmen, werkt sinds 5 jaar als arts in Oeganda; zij wordt gesteund door de Rob Foundation. Naast haar werk in de kliniek trekt ze er actief op uit om voorlichting te geven en te vaccineren om daarmee juist ziektes te voorkomen. Tamar is vanaf eind mei weer een aantal maanden in Nederland. Zij vertelt enthousiast over haar mooie werk in Oeganda.

Wekelijks bezoekt ze de dorpen in de omgeving om vrouwen voorlichting te geven over o.a. HIV, goede voeding c.q. ondervoeding, malaria, hygiëne en anticonceptie. Tegelijkertijd worden kinderen gescreend en voorzien van een ontwormingstabletje en vitamine A.

Verder bezoekt ze scholen want om veranderingen teweeg te brengen is het beter te focussen op de jongere generatie. Zowel tetanus als baarmoederhalskanker zorgt in Oeganda helaas nog voor onnodig veel doden. Onnodig, omdat er een vaccin is dat het merendeel had kunnen voorkomen.

Dankzij “The Rob Foundation” ontvangen 750 meiden jaarlijks een vaccinatie tegen tetanus en ca. 400 meiden een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.

Voor meer informatie is er de website: www.therobfoundation.nl