Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Uitvaartdag zaterdag 9 april

BATHMEN – Een Uitvaartdag bezoeken kan bijzonder inspirerend zijn. Want, weet u wat de kerk en het kerkgebouw kunnen bieden bij een uitvaart? Wat er allemaal mogelijk is?

Best gezellig

Het uitvaarteam van de Protestantse Gemeente Bathmen – Okkenbroek verzorgt een Uitvaartdag op zaterdag 9 april van 10.30-16.00 uur. Men denkt dat het ondanks het onderwerp best gezellig kan zijn. Er is iets bij de koffie, want dat hoort er zo bij. Men wil laten zien dat praten over het levenseinde en wat er allemaal bij komt kijken, iets is dat je het best bij leven kunt doen. Hoe wil je afscheid nemen van het leven, hoe zou je je uitvaart willen, wie wil je er bij hebben en waar moet de uitvaart plaatsvinden. De kerk heeft een eeuwenlange praktijkervaring in het omgaan met sterven, uitvaart, verlies en rouw. Op deze dag wil ze dat laten zien. Bezoekers zijn welkom om de prachtige kerkzaal met het nieuwe interieur te bekijken. Al wandelend krijgt men informatie over pastorale aandacht en rituelen bij het afscheid van het leven en de mogelijkheden rond de uitvaartdienst.

 

Wie doen mee?

Aan de dag werken het uitvaarteam en de pastores, de pastorale teams, de bloemengroep en de kerkmusicus Theo Tobé mee. Uitvaartondernemers presenteren zich met iets dat je niet vaak ziet bij een uitvaart, maar dat het wel heel bijzonder maakt. Lai-Yin is kunstenares die met groot en klein afscheidsmonumenten wil gaan maken. Dat kan b.v. door te schilderen of werken met speksteen. Er is extra aandacht voor ouders en kinderen met rouw. Er is een boekentafel over afscheid en rouw. Bovendien staat alle informatie over wat de kerk kan bieden in een brochure. Die mogen de bezoekers gratis mee naar huis kunnen nemen om er aan de keukentafel nog eens over door te praten.

 

Lezing Marinus van den Berg

De dag wordt om 10.30 uur geopend met een lezing door Marinus van den Berg. Voor velen geen onbekende. Hij was pastor in een verpleeghuis in Rotterdam. Vanuit zijn jarenlange praktijkervaring in het begeleiden van mensen schreef hij vele boeken over het verwerken van verdriet. Een boeiend spreker en fijn dat hij naar Bathmen komt!

Kom gerust een kijkje nemen op de Uitvaartdag en wandel binnen op zaterdag 9 april tussen 10.30 -16.00 uur!