Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Uitwisseling P.J.B. met Denemarken

Uitwisseling PJB

BATHMEN – Afgelopen oktober is er een groep van 17 leden van de P.J.B. naar Denemarken geweest; daar hebben zij verschillende bedrijven, agrarische opleidingen en evenementen bezocht. Nu is het de beurt aan de Denen om kennis te maken met onze mooie omgeving.

Een fanatieke groep leden van de P.J.B. heeft een leuk en gevarieerd programma in elkaar gezet om de gasten een leuke en leerzame week te bezorgen. Dinsdag 26 april zullen ze eind van de middag arriveren. ’s Avonds gaat men met de gasten, de gastgezinnen en de leden van de P.J.B. barbecueën; de insteek van deze avond is het kennismaken met elkaar. Woensdag 27 april gaan ze natuurlijk in Bathmen ‘Koningsdag’ vieren. De P.J.B. doet al jaren met meerdere teams mee aan het klootschieten en ook zullen de gasten dit jaar mee gaan doen. Donderdags wordt een bezoek gebracht aan Kloas in ’t Hof, korenmolen ‘de Leeuw’ en aan het nieuwe bedrijf van familie Nikkels aan de Oude Stationsweg. ’s Avonds wordt ‘Hollandse kost’ (stamppot) gegeten bij de Heeren van Dorth. Vrijdag gaat men een bezoek aan Deventer brengen; ze krijgen dan een rondleiding langs de ‘Highlights’ van Deventer. ’s Avonds is de regiotour, het jaarlijkse verrassingsuitstapje van de P.J.B., alleen het bestuur weet waar de reis naar toe zal gaan.

Zaterdag staat er overdag niet iets op het programma; de gastgezinnen kunnen deze dag zelf, in overleg met hun gasten, invullen. ’s Avonds met de bus naar Dieka. Zondag wordt een bezoek gebracht aan het koeienbedrijf van de familie Pol/ Bielderman in Teuge, de kalverhouderij van de familie Abbink in Dijkerhoek en aan Piggy’s Palace van de familie Stegink in Bathmen. Maandag wordt per bus de Keukenhof in Lisse bezocht en gaat men naar Amsterdam. Dinsdag 3 mei wordt na een gezamenlijk ontbijt afscheid genomen van de gasten. Hopelijk krijgen de Denen in deze week een goed beeld van Bathmen, Nederland en het ‘boeren’ leven hier. Leden van de P.J.B. en donateurs zijn van harte welkom bij de activiteiten (kleine vergoeding) opgave is mogelijk bij het bestuur. (pjbbathmen@hotmail.com).