Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ultra Survival Run

doet Bathmen aan

Ultra Survival Run

BATHMEN – Terwijl Bathmen slaapt trekt er een wedstrijd door het dorp en de wijde regio, want deze wedstrijd begint op vrijdag 8 juli in Leeuwarden, eindigt op zondag 10 juli in Beltrum en zal op zaterdagavond laat eindigen in Bathmen om op zondagochtend weer vroeg te starten. Het is een combinatie tussen een adventure race en een survivalrun, die bestaat uit tien etappes van ongeveer drie uur.In 2007 is deze wedstrijd al een keer gedaan; toen deden er zeven teams mee, waaronder een team uit Bathmen. Altijd leefde nog de wens om die mooie ervaring nog eens te beleven en een aantal enthousiaste vrijwilligers heeft de handschoen opgepakt om dit sportevenement te organiseren. TV Oost heeft dit destijds uitgezonden en ook nu zullen er opnames gemaakt worden, die op een later tijdstip worden uitgezonden.

Alle trainingsgroepen die aangesloten zijn bij Survival Bond Nederland zijn gevraagd om een team te vormen om aan deze wedstrijd mee te doen. Dit heeft geleid tot een deelname van 35 teams uit heel Nederland en België. Elk team bestaat uit zeven personen met daarin minimaal twee dames. Elke etappe wordt door vier mensen uit dat team gedaan. Er zijn dus per etappe ongeveer 140 deelnemers op de been. Per etappe wordt een puntentelling bijgehouden en na tien etappes is het eindklassement bekend. Een etappe bestaat uit verschillende disciplines. Natuurlijk veel survival hindernissen, maar daarnaast ook hardlopen, mountainbiken, steppen, kanoën, e.d.

Team Bathmen is al vanaf januari voor deze wedstrijd aan het trainen en er is hard getraind. Drie keer is er met het team een lange training gedaan van acht tot twaalf uur lang en elke zondag heeft het team vanaf acht uur samen getraind. Vaak werd ook nog door de week samen afgesproken om nog even een MTB-tocht van een uurtje of drie/vier te doen of om samen hard te lopen. Bovendien heeft elke deelnemer voor zichzelf nog het nodige gedaan. Kortom: Team Bathmen is er klaar voor! Team Bathmen bestaat uit teamcaptain Erwin Ruessink, Lisanne de Weert, Evelien de Weert, Marcel Katerberg, Zeeger van de Koppel, Jeroen van der Loos en Marco Schuurman.

Elk team mag maximaal drie verzorgers meenemen. Team Bathmen is in goede handen bij Henk-Jan Bos, Chris Wolff (masseur) en Wilco Olden. Zij zullen zorgen dat het team het hele weekend niets tekort komt.

Terwijl Bathmen slaapt, want de deelnemers aan etappe zeven komen zaterdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur per MTB aan in het Traasterbos. Bouwbedrijf Oonk heeft hier samen met Survival Vereniging Bathmen een grote eindhindernis gebouwd, waar de deelnemers na de vier etappes van die dag nog een zware kluif aan hebben. Omdat het dan al donker is, zal Loonbedrijf Tuller zorgen voor verlichting van het hindernisterrein.

De deelnemers hebben maar een paar uurtjes rust in de manege van Bathmen, want op zondagochtend om zes uur is de start van etappe acht achter de manege in Bathmen. Ze beginnen met een proloog; dit is hardlopen door het Traasterbos over de paardenhindernissen en daarna een deel van de eindhindernis van zaterdagavond. Vervolgens gaan ze op de kick-bike (wedstrijdstep) naar de Schipbeek net buiten het dorp richting Loo om daar een hindernis over het water te doen. Daarna per step verder naar het trainingsbos van de Survival Vereniging Bathmen in Loo, waar een pittig hindernisparcours voor ze klaar ligt. Als laatste per MTB richting finish in de buurt van Neede.

Iedereen is welkom om bij de hindernissen of langs het parcours te komen kijken. Wil je meer informatie, stuur dan even een mailtje naar ultrarunbathmen@gmail.com