Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Unieke bierproeverij bij ‘t Bockje

BATHMEN – De Berging brouwerij is ontstaan op 30 december 2006 en hiermee de start van een geschiedenis in bieren. De naam Berging komt voort uit het idee om bij één van de brouwers de Berging van zijn appartement om te bouwen tot brouwzaal. Na uitvoerig passen en meten kwamen ze toch tot de conclusie dat de aanvoer van water wel een probleem zou worden. Hierdoor zijn zij uitgeweken naar de keuken!Volmer Verbeek, Renko Hesseling en Sjoers Last zijn begonnen met het brouwen van bier in een installatie voor maximaal 20 liter per brouwsel. Hier hebben ze dan ook met plezier de eerste zes jaar mee gebrouwen. Onder familie en vrienden was de vraag altijd groter dan het aanbod.

Door een verandering in de samenstelling van de brouwers zijn zij uiteindelijk toch terecht gekomen in een oude berging in het centrum van Purmerend. Midden 2012 kwam er vanuit het niets een prachtige installatie op hun pad om 200 liter mee te brouwen. Gezien de omvang van de installatie was het niet meer mogelijk om deze in de huidige berging te handhaven. De 200 liter zorgde er ook meteen voor dat het meer dan een hobby zou gaan worden.

Na goed overleg hebben de brouwers besloten om de uitdaging aan te gaan en de installatie aan te schaffen. Op bedrijventerrein De Baanstee Oost in Purmerend is een pand gevonden en is de Berging Brouwerij gevestigd. De brouwerij werd dan ook officieel opgericht op 1 januari 2013. Dit maakt het tot een van de allerkleinste brouwerijen van Nederland (die daadwerkelijk met eigen ketels brouwt).

Tijdens deze proeverij worden verschillende bieren geproefd van deze mooie brouwerij uit Purmerend.

Bierproeverij 24 januari vanaf 20.00 uur met Berging bierbrouwerij uit Purmerend. De kosten voor deze proeverij zijn € 15,00 per persoon. Wilt u deelnemen aan deze proeverij? Dat kan door u op te geven in de slijterij, per telefoon 0570-541278 of per mail.