Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Unieke toneelproductie in Bathmen

De kaartverkoop start 1 augustus 2019 en kaarten zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Höften, Dorpsstaat 5 in Bathmen. Ook zijn er kaarten te reserveren via unieketoneelproductie@gmail.com, deze gelden als entreebewijs.

BATHMEN – Bathmen is weer een mooi initiatief rijker. Dinie Jansen, regisseur van veel andere toneelstukken en bedenker van creatieve ideeën, heeft de stoute schoenen aangetrokken om een toneelstuk op de planken te brengen, waarin ze zelf meespeelt.De titel van de productie luidt: ‘Jaloezieën’ van Haye van der Heyden. Een drama-komedie waarin relaties tussen mensen centraal staan. Dit alles wordt op een humoristische wijze naar voren gebracht. Het stuk staat onder regie van Leonard Beuger.

De productie Jaloezieën vindt plaats op een unieke plek, in de tuin van Dinie en Henk Jansen in een spiegeltent.

 

Wat is de aanleiding van deze unieke productie?

Dinie: “Ik heb altijd al de wens gehad eens een goede rol te spelen. Toen ook de ouders van ons kleinkind gingen trouwen en ze dat graag in een spiegeltent in onze tuin in Bathmen wilden doen, dacht ik: ’Dit is de juiste gelegenheid om dit te combineren’. Ik merkte in het contact met spelers dat een aantal zin had in een nieuwe uitdaging. We zijn toen op zoek gegaan naar een passend stuk.”

Het is een uniek stuk voor vier personen (wat de spelers best kwetsbaar maakt). Wat het ook bijzonder maakt, is dat we het rondspelen in een spiegeltent. We hebben een externe regisseur in de hand genomen op basis van geleverd werk.

 

Waarom heb je zelf dit initiatief genomen en wat wil je ervan leren?

Ik doe vaker trainingen en opleidingen om mezelf verder te ontwikkelen in het spelersvak, maar ook als regisseur. Ik kon ervoor kiezen om weer een training of opleiding te doen, maar ik vond het wel een leuk idee om zelf een rol te gaan spelen in een stuk waarbij een externe regisseur ons helpt. Ik leer weer van hem en neem de passende oefeningen mee in mijn eigen rugzak. Mijn doel is echt om te leren, ontwikkelen, een stuk creëren en creatief bezig zijn. Het is wel spannend hoor, als regisseur heb je een andere band met de spelers dan dat je onderdeel bent van de spelersgroep. Je moet je open stellen en daar is vertrouwen en een veilige omgeving voor nodig. Gelukkig heb ik die gevonden. Daarnaast ben je in een training of opleiding buiten de spotlights. Nu sta je wat meer op de voorgrond voor het Bathmense publiek. Dat is spannend, maar zeker een hele leuke uitdaging.”

 

Wat maakt het stuk bijzonder?

“Het stuk heet ‘Jaloezieën‘, jaloezieën tussen vier personen en alles wat daarbij komt kijken. Het is een heel interessant thema en de relaties tussen de hoofdpersonen maken het daardoor ook interessant. Daarnaast is het geweldig om met vier gedreven mensen te mogen spelen. Je begint met niks en elke week komt er iets bij, wordt het meer en verbetert de interactie tussen spelers. Ik speel zelf een vrouw van 62 jaar die haar zinnen gezet heeft op het wonen bij haar familie. Mijn man is overleden, ik voel me alleen en zo wil ik niet verder leven. Ik besluit om gewoon bij mijn familie aan te bellen, maar of ze daar nou zo blij mee zijn…?”

 

Waarom moeten mensen komen naar deze unieke productie?

“Verwacht geen boerenkomedie. Het stuk is van Haye van der Heyden en gaat meer richting een drama relatie-komedie. Het is lachwekkend, maar er zit ook een boodschap in. Het is een kleinschalige productie op een unieke plek wat zorgt voor een gemoedelijke en sfeervolle ambiance. Het is uniek in Bathmen. Zorg dat je erbij bent! In de volgende vier uitgaven van de Bathmense Krant worden de andere spelers en de regisseur voorgesteld, dus houd het in de gaten, de unieke toneelproductie in Bathmen, dit mag je niet missen!”

‘Jaloezieën’ wordt gespeeld op woensdag 25 september, donderdag 26 september, vrijdag 4 oktober en zaterdag 5 oktober 2019.