Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vaders….

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Er zijn vaders die er altijd voor je zijn. Er zijn er ook die er nooit zijn, of slechts af en toe. Je kunt het als een groot compliment ervaren als men je zegt: ‘Jij lijkt sprekend op je vader!’ Maar als je geen goede relatie hebt met je vader zou je het liefst ter plekke door de grond willen zakken.

Toch kan het beeld dat je als kind van je vader hebt gaandeweg veranderen. Hoe moeizaam je relatie met je vader ook kan zijn. Godfried Bomans schreef hierover: ‘Alle vaders vallen eenmaal om. Dat is ook niet erg. De lege plek wordt dan met tederheid bestrooid en hieruit rijst hij later opnieuw omhoog, kleiner van afmetingen, maar inniger van structuur’. Het is opmerkelijk dat Godfried dit schrijft. Hij had een slechte relatie met zijn vader omdat hij zijn vader diep teleurgesteld had door schrijver te worden. Toch ziet Godfried in zijn vader een gekwetst mens. Gekwetst in de relatie met zijn eigen vader (Godfrieds opa).

Toen zijn vader gestorven was omgaf hij de brokstukken van die relatie met tederheid. Omdat hij wist: vaders zijn ook maar mensen. Het is goed dat we eens per jaar een dag hebben waarop we stilstaan  wie onze vader voor ons is of was. Zondag 21 juni is het weer Vaderdag.

In de Dorpskerk besteden we aandacht aan vaders, of eigenlijk aan alle prachtige, stoere, grappige, eigenwijze, kwetsbare mannen. Speciaal voor deze gelegenheid is er een vrouwenkoortje samengesteld dat hedendaagse liederen zingt (en rapt) over vaders en Onze Vader. Wie weet, lijken die wel op elkaar!

Van harte welkom bij deze bijzondere dienst die om 10.00 uur begint.