Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vakantietips!

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Nederland viert vakantie. Tijd om de boer op te gaan en onze prachtige Sallandse dorpen te bezoeken met in het centrum prachtige, monumentale kerken. Ons cultureel erfgoed, gebouwd voor de eeuwigheid en van onschatbare waarde. Menig vakantieganger beseft dat en wandelt een kerkgebouw binnen. Het is er stil, lekker koel en je kunt er een kaarsje aansteken. Bovendien zijn er in veel kerken tentoonstellingen of exposities. Hier volgen een paar vakantietips!Tip 1. In zomer- en wintertijd gaan kerkdiensten gewoon door. Schuif gerust aan en weet u welkom! Voor de aanvangstijden van de diensten wordt u verwezen naar de rubriek ‘kerkdiensten’ in deze krant.

Tip 2. Zondag 27 augustus is er om 10.00 uur een oecumenische boerderijdienst die gehouden wordt op het veeteeltbedrijf van de familie Willemink. Dit jaar is er speciale aandacht voor de combinatie Zorg en Boerderij. Op de boerderij van de Willeminks werken mensen met een beperking. Ze helpen bij het verzorgen van de veestapel en worden daarin begeleid. De boerderij is een gezond, rendabel en effectief bedrijf dat al drie generaties meegaat en ook in de toekomst wil functioneren. Maar hoe spelen de Willeminks het klaar om zorg en bedrijf te combineren? Is er een spanningsveld om de mogelijkheden voor dier en mens bij elkaar te brengen? Het thema van de boerderijdienst is: ‘Zorg is recht-doen aan… dier en mens’. Het More Music Orkest uit Lettele verzorgt de muzikale omlijsting. Kinderen zijn van harte welkom en voor de allerkleinsten is er oppas. Na de dienst is er koffie en kunt u kennismaken met de familie Willemink en de boerderij. Begeleiders en mensen met een beperking laten zien wat ze doen op de boerderij en wat er bij komt kijken. De boerderij van de familie Willemink staat aan de Willeminksweg 2a in Lettele. (aan de Bathmense kant van de Holterweg). De organisatie is in handen van de werkgroep ‘Landbouw en kerken’ uit Bathmen, Okkenbroek, Lettele en Colmschate. Voorgangers in de dienst zijn dominee Trijnie Plattje en pastoraal werker Leo Geurts.

Tip 3. De vakantie is niet voor iedereen iets om blij naar uit te zien. Voor ouderen in t’ Dijkhuis en de aanleunwoningen betekent vakantie toch minder bezoek en minder reuring. Daarom organiseert het pastoraal team Bathmen Binnen van de protestantse gemeente, juist in de vakantie, een gezellige middag. De ouderen krijgen vanzelf een uitnodiging in de bus. Het spreekwoord zegt: goed voorbeeld doet goed volgen. Dus.. kent u iemand voor wie de vakantie wel heel erg lang duurt… misschien kunt u met hem of haar iets gezelligs doen….?

Tip 4. In de Dorpskerk van Bathmen is een bijzondere zomerexpositie van de Bathmense fysicus Arie van ’t Riet. Hij legt het binnenste van bloemen en dieren door gebruik van röntgenstralen vast op film. Vervolgens bewerkt hij de film tot prachtige serene afbeeldingen die ondergebracht zijn in deze unieke expositie. Je wordt ‘geraakt tot op het bot’ door wat je ziet! Te zien, elke zaterdag van 10.30 – 15.00 uur.

Vanuit de Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek wordt u een mooie zomer toegewenst!