Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Van God los

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Het is vakantietijd. Voor sommigen de aanleiding om niet naar de kerk te gaan. Gewoon effe vrij van alles. Niets moeten. Lekker uitslapen op zondagochtend. Heerlijk. Een tijdje niet naar de kerk gaan kan de vanzelfsprekendheid – of misschien wel sleur! – doorbreken. Na verloop van tijd kun je ontdekken wat je mist. En wat niet. Zo’n kerk-vrije-tijd kan er dan mooi toe leiden dat je op een goed moment weer fris en fruitig, vol nieuwe ideeën je voet opnieuw over de kerkdrempel zet.En anderen gaan juist in de vakantie naar de kerk! Normaal gaan ze nooit. Te druk. Geen tijd. Andere dingen te doen. Maar in de vakantie is er opeens tijd om te doen wat je anders nooit doet. Zo lopen hoopjes mensen alleen in hun vakantie een kerk binnen. Soms voor de verkoeling. Om er een kaarsje aan te steken. Of om er gewoon effetjes te zitten.

De kerk. De kerk is meer dan een gebouw. De kerk is meer dan een instituut. De kerk – dat zijn de mensen. Zonder mensen bestaat de kerk niet. De kerk is er alleen maar dóór de mensen die er komen. En de kerk is er vóór de mensen. Mensen zijn de reden waarvoor de kerk bestaat. Zo simpel is het. De kerk: door en voor de mensen.

Dus, doe in je vakantie een keer gek. Ga eens niet naar de kerk. Of juist wel. Het kan elke zondag, overal ter wereld én in Bathmen om 10.00 uur in de kerk aan het Kerkplein. Wel:kom!