Veel podiumplekken voor Bathmense survivalatleten

OLDENZAAL – Zondag 5 mei zijn de survivalatleten van de SV Bathmen niet voor niets afgereisd naar het oosten om mee te doen aan de survivalrun in Oldenzaal. Maar liefst zeven keer mocht een SVB-atleet het podium betreden.Kennelijk had de organisatie van deze survivalrun naar aanleiding van de tropische temperaturen van mei vorig jaar haar parcours aangepast, waardoor er nu veel waterhindernissen in zaten. Door dat de temperatuur nu maar 7 à 8 graden was met een harde wind, was dit een grote aanslag op de fysieke gesteldheid en de mentale weerbaarheid van de atleten. In Oldenzaal was de KSR 8 km en de MSR 13 km lang.

De dit jaar op zijn Korte Survivalrun KSR onverslaanbare Ruben Dinkelman werd ook in Oldenzaal afgetekend eerste met een voorsprong van maar liefst zeven minuten op nummer twee. Het zal moeilijk worden voor de andere atleten om Ruben van het Nederlands kampioenschap af te houden.

Bij de mannen 40+ wist Roel de Ruiter na een zware strijd een derde plaats te behalen.

Op dezelfde podiumplek stond ook Bart Dinkelman. Hij werd derde bij de KSR mannen 50+.

Op de Middellange Survivalrun MSR werd Erwin Ruessink derde bij de mannen 50+. Mede door kou maar ook heftige hindernissen was het een zware wedstrijd voor Erwin.

Bij de recreanten dames 13 km werd de ‘bikkel van Battum’, Chantal van der Loos, tweede.

Na een leven vol vechtsporten leven de gebroeders Tom en Paul Jansen zich nu helemaal uit in de survivalsport. Plezier in de survivalsport staat bij hun voor op en samen lopen ze de meeste survivalruns van de hele SVB. Maar af en toe hebben ze een piekmoment en stijgen ze boven zichzelf uit. In Oldenzaal werden ze verrassend eerste en derde op de mannen 50+ recreanten 8 km.

Nog enkele wedstrijden te gaan en dan zit het survivalseizoen er op. De SVB kan nu al terug kijken op een geslaagd seizoen.