Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Veertig jaar Wereldwinkel Bathmen!

BATHMEN – Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Wereldwinkel Bathmen is opgericht. In 1981 is de verkoop van fairtrade foodproducten gestart vanuit een caravan op de zaterdagmarkt in Bathmen.


In 2006 verhuisde de Wereldwinkel naar de hoek van de Schoolstraat. Het pand werd opgeknapt door de vrijwilligers en de winkel ging meerdere dagdelen open. Bathmen was een volwaardige winkel rijker, met een compleet assortiment food en non-food producten met het Max Havelaar/ Fair Trade keurmerk. De Wereldwinkel Bathmen is inmiddels een begrip geworden. Vaste en incidentele klanten komen hier hun koffie, wijn of ander eerlijk product kopen, anderen kopen hier hun cadeautjes.
Op 3 februari 2021 is het al drie jaar geleden dat de Wereldwinkel, de Bibliotheek, de Oudheidkundige Kring en Publiekszaken van de Gemeente Deventer gezamenlijk de deuren openden aan de Schoolstraat 25. Een samenwerking die goed bevalt!
In al die jaren wordt de Wereldwinkel draaiende gehouden door alleen vrijwilligers! Heel veel van deze vrijwilligers werken er al een flink aantal jaren. Sommigen zelfs bijna 30 jaar! Iedereen is even betrokken en draagt zijn of haar steentje bij naar eigen kunnen. Zij hebben er voor gezorgd dat de Wereldwinkel uitgegroeid is tot de moderne fairtrade cadeauwinkel van nu. Met prachtige, eigentijds fairtrade en duurzame non food en foodproducten, waar de producenten een eerlijke prijs voor ontvangen zodat deze in staat gesteld worden om economische zelfstandigheid en een eigen bestaan op te bouwen.

Men hoopt er dit jaar een fair en bijzonder jaar van te maken en het 40 jarig bestaan in september te vieren.

Nu de winkel tijdelijk gesloten is biedt men u de mogelijkheid om te bestellen via e-mail: wereldwinkel@wereldwinkelbathmen.nl.
Of stuur een berichtje via facebook. In Bathmen levert men de artikelen aan huis.