Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Veranderdag (Geloven in delen van je tijd en er zijn voor iemand anders)

BATHMEN-OKKENBROEK – Samen met stichting Present gaat de Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek op zaterdag 13 april invulling geven aan een veranderdag. Vind je het leuk om iemand te helpen? Steek je graag je handen uit de mouwen, of maak je juist makkelijk een praatje? Dan is deze veranderdag iets voor jou.Je betekent heel concreet iets voor iemand die hulp nodig heeft. En het is leuk andere mensen op een andere manier te ontmoeten. Samen maken jullie het verschil door een praktisch project te doen, zoals het opknappen van een verwaarloosde tuin of huis. Afgelopen jaar heeft men tijdens de eerste veranderdag maar liefst vijf kinderkamers kunnen opknappen. Waardevol! En iedereen hield er bijzondere herinneringen aan over.

Dit jaar dus een nieuwe kans. Neem de uitdaging aan en doe mee! Een paar uur van je tijd kan op die manier een groot verschil maken. Wat u met elkaar precies gaat doen, hoort u van Stichting Present voor 13 april. Graag hoort men wie er mee willen helpen, zodat het aantal helpers door gegeven kan worden aan Stichting Present voor 15 maart.

Namens de Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek: Tonny Oplaat: h.t.oplaat@live.nl, tel. 06 – 13166996. Wil Mandersloot: fritsenwilmandersloot@solcon.nl, tel. 06-20280699.

 

Vacature bij Stichting Present

Margreet Smit, één van de drijvende krachten bij Present, heeft aangegeven dat zij een nieuwe baan heeft aanvaard en dat er daardoor een deelvacature ontstaat. Misschien kent u iemand die op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Op de website van stichting Presentstaat meer informatie.

Waar Margreet zoal in 2018 mee bezig is geweest?

2018 was opnieuw een mooi jaar, zo schrijft zij, we zijn blij met de resultaten van Match & Connect (17 maatjesgezinnen gekoppeld aan 20 vluchtelingen/vluchtelinggezinnen) en de pilot Zomerpakket (34 pakketten). En natuurlijk met alle andere projecten die er zijn geweest. Zodat er maar liefst 397 unieke verbindingen tot stand zijn gebracht!

• 57 Sociale Projecten;

• 68 Praktische Projecten (5 kinderkamers opgeknapt);

• 34 Zomerpakketten (wel genoemd in Het Baoken, maar niet opgepakt in Bathmen);

• 45 Meet & Eat gastgezinnen (dit jaar alleen individueel aandacht aan geschonken);

• 17 Match & Connect maatjesgezinnen;

• 26 Sint-groepen;

• 150 Kerstengelen (in Bathmen zijn er 10 mensen blij verrast door een engel).