Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Verenigingen in Bathmen blij met donatie van Boeldagcommissie

BATHMEN – Eén dezer dagen overhandigde de Boeldagcommissie van de Plattelands Jongeren Bathmen weer, net als al meer dan veertig keer eerder, de opbrengst van de Boeldag die eind oktober in de manege ’t Ruiterkamp werd gehouden.

Maandenlang zijn elk jaar vrijwilligers bezig die Boeldag voor te bereiden en in totaal hebben ook dit keer zo’n 120 vrijwilligers meegeholpen bij de enorme klus. Alle curiosa, boeken, meubelen, elektrische apparaten en andere soorten huisraad moeten bij elkaar gebracht worden, gesorteerd, van prijzen voorzien en keurig opgesteld worden voor de verkoop. Bathmense verenigingen kunnen een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning uit de opbrengst en later weegt de Boeldagcommissie dan wie er dat jaar voor een goed project geld krijgt. Een forse bijdrage komt steevast uit de verkoop van de ter plaatse door de Vrouwen van Nu gebakken oliebollen.

De opbrengst bleek ook dit jaar weer rond de 10.000 Euro te zijn dus kon het grote verdelen weer plaats vinden. Deze week ontvingen de gelukkige organisaties tijdens een feestelijke bijeenkomst in zaal De Brink officieel de cheque die hen is toegekend. De bestemmingen zijn heel divers: de Stichting Toekomst Muziek krijgt 2000 Euro voor de aanschaf van nieuwe instrumenten, het zwembad De Looёrmark krijgt ook 2000 Euro voor haar renovatie, voor het Cultuurhuus Braakhekke was er 1000 Euro voor de opstelling van een pinautomaat in het gebouw, manege ’t Ruiterkamp krijgt 1000 Euro voor nieuwe rijplaten en de PJB vergeet zichzelf ook niet helemaal door 1000 Euro te besteden aan de opbouw van een verbeterde website. Kleinere bedragen gaan naar andere sympathieke doelen: basisschool De Rythmeen krijgt 300 Euro voor de aanschaf van bepaalde materialen, de ABS Voetbalkampcommissie ontvangt 200 Euro, Scouting James Lovell kan 500 Euro tegemoet zien voor de aanschaf van nieuwe tenten en Stichting SIVO krijgt 500 Euro voor de aanschaf van nieuwe materialen.

De PJB draagt met deze actie elk jaar nadrukkelijk bij aan het functioneren van het rijke verenigingsleven in Bathmen. En reken maar dat het geld nuttig besteed gaat worden!