Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Verkoop van lootjes voor Duckrace van start gegaan

BATHMEN – Op donderdag 26 april, precies één maand voor de Duckrace op de Schipbeek gehouden wordt, is de verkoop van de lootjes van start gegaan. De voorzitter van Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek, de club die de Duckrace organiseert, verkocht de eerste vijf lootjes aan mevrouw Jackie van Beek, de directeur van ’t Dijkhuis.De volgende dag kwam burgemeester Heidema in Bathmen om de aubade voor Koningsdag bij het Dijkhuis bij te wonen. Ook hij wilde de mogelijkheid om een aantal lootjes te kopen niet voorbij laten gaan om het goede doel, de aanleg van een belevingstuin voor de bewoners van het Dijkhuis, te steunen.

Nadat de eerste lootjes officieel verkocht waren, kon de verkoop aan het grote publiek beginnen. Tijdens de kleedjesmarkt op de Brink op Koningsdag was er een ludieke, geel gekleurde stand ingericht waar de lootjes in de verkoop gingen. Er liepen twee Rotaryleden als levensgrote eenden verkleed over het terrein om lootjes aan de man te brengen. Tevens was er een vast verkooppunt waar een meneer in een knalgeel pak naast lootjes ook andere ‘eendenproducten’ verkocht.

De belangstelling om één of meerdere lootjes te kopen was groot. Het goede doel waarvoor de lootjes verkocht werden, kon bij de inwoners van Bathmen op warme belangstelling rekenen. Er zijn er die middag gelijk al ca 700 verkocht!

En dat is nog maar het begin…. Tijdens de aankomst van de fietstocht bij Braakhekke op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) is er weer een stand en zullen de levensgrote eenden weer rondlopen om nóg meer lootjes te verkopen.

Tot slot is vrijdagavond 18 mei tussen 18.00 en 20.00 uur uitgeroepen tot Duckynight. Dan komen de leden van de Rotary bij u aan de deur. Hebt u één van deze gelegenheden gemist, dan kunt u altijd nog bij ’t Dijkhuis terecht. Daar zijn aan de balie doorlopend lootjes te koop.

Natuurlijk ziet men u graag op zaterdagmiddag 26 mei bij de Beekhof, Gorsselseweg 31 in Bathmen, om te komen kijken naar de spectaculaire Duckrace om te zien of u één van de prachtige prijzen gewonnen hebt. Er zijn drie mooie hoofdprijzen, n.l. een fiets, een diner voor vier personen bij één van de twee hoofdsponsors, de Heeren van Dorth, of een dagtripje met de OAD.