Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vers uit Bathmen!

Vers uit Bathmen

Desembrood van Bakkerij Philips: Heerlijk met een plakje extra belegen kaas van Kloas in ’t Hof of pittig Naegelholt van Uw Slager Linker!

BATHMEN – Sinds kort maalt de molenaar van de molen uit Bathmen voor Bakkerij Philips tarwe voor het vervaardigen van desembrood (wit en volkoren). Dit desembrood wordt gemaakt van biologisch geteelde Zeeuwse tarwe (verbouwd in Gelderland). Zeeuwse tarwe is één van de oudste graansoorten (oergraan). Met Desem en dit Zeeuwse tarwe heeft Bakkerij Philips dé ingrediënten in huis om het echte brood van ‘vroeger’ te maken.

Wat is desem?

Desem is een mengsel van bloem, water en verschillende melkzuurculturen. De factor ‘ tijd’ speelt een grote rol in het natuurlijke rijpingsproces van deze melkzuurculturen. Het ‘opstarten’ van een desem is een lang en nauwkeurig proces waar vele factoren van invloed kunnen zijn. Bakkerij Philips maakt het vloeibare voordeeg met natuurdesem en een heel klein beetje gist. Dit beetje gist wordt toegevoegd als ‘bijrol’, vóór het opstarten van de fermentatie. Het geheel laten ze minimaal 20 uur rijpen (fermenteren). Tijdens dit fermenteren komt het gistingsproces verder op gang en komen er natuurlijke aroma’s en smaakstoffen vrij.

 

Handgemaakt!

Van dit desem wordt een bepaald percentage gebruikt in het deeg. Doordat ze dit desem toevoegen en lange rijstijden gebruiken kan volstaan worden met een beduidend lager gistpercentage in dit desembrood. Alle desembroden worden met de hand gevormd en na een extra lange narijs gebakken. Zo krijgt het desembrood een heerlijke krokante korst en een extra volle smaak.

 

Wat maakt dit desembrood speciaal

Tijd, aandacht en liefde, zijn naast de gebruikte kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, de belangrijkste ingrediënten voor dit desembrood. Net zoals men wijn of kaas langer laat rijpen om deze nog smaakvoller te laten worden, is dit bij het desembrood ook het geval.

 

Tip

Bak het ongesneden desembrood (als u nog wat overheeft…) de tweede dag weer lekker krokant, door het 4 – 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200 ˚C te leggen. (Deze tip kunt u ook opvolgen voor het afbakken van het desemstokbroodje uit de advertentie.)

 

Dit desembrood is (vooralsnog) alleen op zaterdag verkrijgbaar bij Bakkerij Philips. Om u kennis te laten maken met dit desembrood hebben zij een leuke aanbieding voor u. Zie hiervoor de advertentie in de Bathmense Krant van woensdag 22 april 2015.