Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De verschrikkelijke Derk met de Beer

Alie van de Pothaar telt af: nog 2 weken!

BATHMEN – Hij trekt met zijn beer rond op oudejaarsavond en neemt alles mee dat niet goed is opgeborgen. Maar wie is die Derk?Vorige week sprak iemand mij aan in het dorp en ze zei dat Derk tijdelijk aan de Varkensdijk had gewoond en dat het een rustige boer was geweest en getrouwd met een lieve vrouw.

Maar….toen op oudejaarsavond haar Derk het water aan de kook kreeg, kon zij hem niet meer temperen.

Derk bleef de hele nacht weg, op zijn vernielende tocht en zijn vrouw zat met een traan in het oog en in het glas. Tot overmaat van ramp had de hond van de afgekoelde olie van het oliebollen bakken geslobberd en dat arme beest kreeg een ‘schieterij’.

Toen het licht werd kwam het gehavende duo thuis. Derk viel direct in slaap, zo gezegd, hij sliep als een varken. Eindelijk kon de vrouw van Derk beginnen aan haar oudjaar weg schieten.

Zij schoot uit haar slof, Derk kreeg een zware ‘striekert’ om de oren, en een zevenklapper op de koop toe. Derk had geen behoefte meer aan een gillende keukenmeid.

Wie gaat er ook op oudejaarsnacht bij een ander de boel vernielen, alle 24 niet in het kratje, maar geef Derk met de beer geen kans, inmiddels weet u dat de boel naar binnen moet.

Als er waardevolle spullen buiten blijven staan, worden er door vrijwilligers gekleurde lintjes aan vast geknoopt, dan kunt u de boel opruimen en uit het zicht zetten.

Als ik naar Bathmen moet kan ik het niet laten om te kijken of ik al lintjes zie wapperen.

Kijkt u ook rond? Maar kijk vooral uit op Oudejaarsavond voor Derk met de Beer!

 

Alie.