Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vier Bathmenaren volbrachten Carbage Run

BATHMEN – Voor de tweede keer in successie finishten twee Bathmense koppels in de wintereditie van de Carbage Run. Marloes en Jeroen Bieleman, samen met Irena en Jos Kersten, doorkruisten vorig jaar onder barre omstandigheden de Scandinavische landen en deze winter was de 2500 kilometer lange route uitgezet richting het voormalige Oostblok.Om deel te mogen nemen aan de Carbage Run moet je eerst wel door de loting komen: er waren duizend aanmeldingen waarvan er maar 300 teams kunnen meedoen. De twee Bathmense teams waren daar onderdeel van. Vervolgens mag de te gebruiken auto een maximale dagwaarde hebben van vijfhonderd euro. Ook dát is ze gelukt, dankzij sponsor autobedrijf Stegeman! Met een heus keukenblok achterop voor de dagelijkse voedselvoorziening vertrokken zij op 3 februari vanuit München om van daaruit richting Oostenrijk te gaan naar Slovenië, Kroatië, Servië en vervolgens naar Roemenië waar het hen opviel hoe onnoemelijk veel armoede er daar heerst. Net als in Hongarije en Slowakije, waar de route verder ging. Nog veel paarden en wagens op de weg, beelden die wij al lang vergeten zijn! Tijdens de route moesten er allerlei opdrachten worden uitgevoerd, zoals het ‘zich laten slepen’ door een Dacia of een foto maken van het achterwerk van een Dalmatiër… het lukte ze, met een beetje creativiteit!

De finish van de Carbage Run was in Bratislava, Tsjechië, op vrijdag 9 februari.

Die zondag er op waren ze weer thuis en hadden ze er al met al 4500 kilometer opzitten en 728 liter brandstof verbruikt!

Ze hebben alle vier intens genoten van de tocht die mede mogelijk werd gemaakt door alle sponsoren! Die sponsoren zijn: Autobedrijf Stegeman, Schildersbedrijf Bennie Bieleman, BSL Bandenservice, Gastouderopvang Rianne en pizzeria Bella Fiore.