Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vier debutanten bij P.J.B. toneel!

BATHMEN – De Plattelands Jongeren Bathmen (P.J.B.) is een vereniging die bekend staat om de Boeldag, Avondvierdaagse, uitwisselingen en de jaarlijkse toneelvoorstellingen.Als gevolg van de term ‘jongeren’ kent de P.J.B. een pensioengerechtigde leeftijd van 35. Dat betekent dat er op alle activiteiten altijd weer nieuwe jongeren aansluiten om deel te nemen of te helpen organiseren, omdat er ruimte ontstaat door de afvloeiing van de 35 plussers.

Een bloeiende vereniging op vele fronten en volop zichtbaar in de Bathmense samenleving. Vorig jaar werd het 30 jarig toneeljubileum gevierd en groots uitgepakt met een cruise.

Dit jaar belooft het weer een spektakelstuk te worden: in de plaatselijke repetitieruimte van een drumband en majorettekorps spelen zich zaken achter de schermen af waarbij heerszucht, seks, gokverslaving, dominantie, ongewenste zwangerschap, agressie, geloof, pietluttigheid, geestelijke afwijking en nog meer zaken een rol spelen. Uitgangspunt is wel dat er voor elk individu en geaardheid een plek is in de maatschappij en in de vereniging.

De vier debutanten zijn Christiaan Muilerman en Jessica v.d. Loodrecht uit Oxe en Silla Koops en Esmee Scholthof uit Loo. Uitspraken van hen zijn: Christiaan: “Er komt veel meer kijken bij toneelspelen dan ik vooraf had verwacht, maar het is erg leuk en vooral gezellig.” Jessica: “Meespelen met toneel is een leuke en leerzame ervaring.” Silla: “Toneel is hard aan de bak en altijd gezellig.” Esmee: “Meespelen met toneel is een gezellige en nieuwe ervaring.”

Vanaf september is de groep bezig met het stuk te ontdekken, personages vorm te geven en spel te creëren. Het is een langdurig proces maar bijzonder interessant als je bedenkt dat je volledig blanco begint en dat uiteindelijk een voorstelling met alles erop en eraan bij theaterzaal Braakhekke in het tweede weekend van maart op de planken staat. Van harte welkom!