Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vier generaties vrouwen bij elkaar in de Noorderenk in Bathmen

BATHMEN – Julia, net twee weken oud en de jongste vrouw in de vier generaties die ik ontmoet, slaapt als een roos in haar wiegje. Pas bij een voeding door moeder Nienke Nijenhuis mengt ze zich met wat geluidjes in het gesprek.Vier generaties vrouwen

 

Zij is zich er nog niet van bewust, dat zij met haar geboorte maar mooi voor een vrij unieke situatie heeft gezorgd als vierde vrouw in evenzoveel generaties. Haar overgrootmoeder Mariet Wesselink, nu 81 jaar oud, kreeg op haar 26e dochter Diny. Diny trouwde met Hans Kloosterboer, in Bathmen bekend als directeur/eigenaar van accountantskantoor V’alans. Diny Kloosterboer kreeg als eerste dochter Nienke en Nienke zette dus onlangs de vierde generatie in de vrouwelijke lijn op de wereld in de vorm van Julia. Tijdens het gezellige gesprek is ook gepensioneerd huisarts Otto Westra aanwezig en nieuwbakken oma Diny Kloosterboer vertelt over de grote rol die twee generaties Westra als huisarts steeds hebben gespeeld bij vrijwel alle geboortes in de families Wesselink en Kloosterboer. Diny Kloosterboer: “Otto Westra was bij de geboortes van al onze kinderen aanwezig en hij was zo eigen bij ons, dat hij altijd achterom kwam en bij de soms langdurige geboortes af en toe zelf zijn koffie zette in de keuken.” Nieuwbakken opa Hans Kloosterboer, die ook zijn eerste kleinkind Julia nog eens komt bewonderen, haalt nog een bijzondere herinnering op aan de vader van Otto Westra, Guus Westra, die voor Otto 40 jaar huisarts was in Bathmen en omgeving. Hans Kloosterboer: “Ik ben op de wereld gezet door dokter Westra senior en mijn moeder vertelde later eens dat deze dokter Westra bij een wel erg langdurige bevalling op de TV een voetbalwedstrijd was gaan kijken. Toen de geboorte aanstaande was zei hij tegen de moeder-in-spé: “Nog even volhouden, de wedstrijd is bijna afgelopen”.

Overgrootmoeder Mariet Wesselink is erg trots op haar achterkleindochter Julia, net als de nieuwbakken oma en opa Diny en Hans Kloosterboer. Diny Kloosterboer: “Toch is zo’n eerste kleinkind wel even wennen, je voelt je ineens een stukje ouder.” De nieuwe moeder Nienke Nijenhuis vult aan: “Je zult er snel aan moeten wennen, ma, want zoals je weet is mijn zus Jessy ook over twee weken uitgeteld voor haar eerste kind”.

Zo te zien genieten alle vier generaties echter vooral van hun nieuwe rol.