Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vijf muzikanten Orpheus geslaagd voor muziekdiploma

BATHMEN– Zondag 2 juli 2017 was het groots feest in Bathmen en Deventer want een aantal jonge muzikanten van muziekvereniging Orpheus kon een muziekdiploma in ontvangst nemen. Zij hadden de afgelopen maanden flink hun best gedaan en dat werd beloond met een mooie lijst met punten, een beoordeling, een diploma en een mooie roos van Orpheus. De uitreiking vond plaats in de Schouwburg van Deventer door muziekschool De Leeuwenkuil.Sietse Pepping en Isabel van Putten deden beiden A examen op schuiftrombone en slaagden met mooie punten. Anne Hoekman speelde heel fraai op de waldhoorn en slaagde voor haar A examen. En Dagmar Stegeman is geslaagd voor haar A examen op slagwerk. Ze speelde o.a. op een snare trom. Famke Stok speelt al wat langer bij Orpheus en zij is opgegaan voor het B examen, en natuurlijk ook geslaagd.

Orpheus is erg blij met deze jonge groep muzikanten die wekelijks individueel muziekles krijgen; daarnaast spelen in een orkest (Blazersklas of leerlingenorkest) en ook nog thuis oefenen!

Daarnaast kan muziekvereniging Orpheus melden dat zij de muzieklessen vanaf september 2017 weer in eigen beheer gaan verzorgen. De Leeuwenkuil heeft vanwege een grote reorganisatie alle 35 muziekdocenten ontslagen om als ‘netwerkorganisatie’ verder te gaan.

Het verzorgen van muzieklessen kort op de vereniging is prioriteit nr. één en daarom worden de muzieklessen weer in eigen beheer georganiseerd. Met de huidige groep docenten voor koperblaas-, saxofoon-, waldhoorn- en slagwerkinstrumenten worden nieuwe afspraken gemaakt. De huidige groep leerlingen behoudt hun eigen docent en deze blijft in principe op dezelfde dag lesgeven in Cultuurhuus Braakhekke. Om dit financieel mogelijk te maken is de gemeente Deventer op aandringen van de zeven muziekverenigingen financieel over de brug gekomen door een subsidiebedrag per muzieklesleerling beschikbaar te stellen ter dekking van de kosten van muziekdocent en zaalhuur. Immers de gemeente Deventer wil graag dat amateurmusici betaalbaar muziekles moeten kunnen volgen.

Ook nieuwe leden en leerlingen kunnen vanaf september 2017 starten met muzieklessen op koperblaas- en saxofooninstrumenten evenals slagwerk (start met snare trom, dan drumstel dan pauken, melodisch). Voor meer informatie over muziekles en spelen bij Orpheus kunt u contact opnemen met Janneke van Mierlo, 06-48502254 of mail: muziekles@orpheus-bathmen.nl of met André Olden, 06-11608714 of mail: andreolden40@gmail.com.nl