Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

VN vrouwenvertegenwoordiger Kirsten van den Hul bij

Vrouwen van Nu Bathmen

BATHMEN – Op maandag 25 april komt Kirsten van den Hul (www.thechangeagent.nl) haar verhaal houden voor de Vrouwen van Nu Bathmen. Kirsten komt oorspronkelijk uit Bathmen en werkt als onafhankelijk adviseur voor verschillende opdrachtgevers, waaronder gemeente Amsterdam, Nike en het ministerie van OCW.In 2011 werd ze benoemd tot VN Vrouwenvertegenwoordiger. In 2013 verscheen haar boek (S)Hevolution: de eeuw van de vrouw. In datzelfde jaar won ze de Joke Smit Prijs, de tweejaarlijkse regeringsprijs voor emancipatie. Kirsten schrijft een tweewekelijkse column voor dagblad Trouw. Haar motto: ‘Without change, no butterflies’. Haar missie? Anderen inspireren ook een change agent te zijn.

Volgens Kirsten is het tijd voor revolutie. Of liever gezegd, voor een (s)hevolution, waarbij mannen en vrouwen samen de wereld veranderen en de emancipatie van de vrouw voortzetten. Niet omdat dat moet van de politiek, of van de feministen, of van hun partner. Maar omdat de economie, onze relaties en de hele maatschappij er aantoonbaar beter van worden als zaken tussen mannen en vrouwen beter zijn verdeeld dan nu.

Van gelijke beloning tot geweld achter de voordeur. Van den Hul zet de meest gehoorde misverstanden en misstanden op een rij en laat zien waarom vrouwen nog altijd meer kansen moeten krijgen én nemen. Bovendien biedt ze een aantal praktische adviezen voor veranderingen die vrouwen en daarmee de hele wereld ingrijpend vooruithelpen. Of je nou feminist bent, huisvrouw, carrièretijger, deeltijdmoeder of aanstormend talent: de tips voor (s)hevolution kunnen worden toegepast in directiekamers en aan onderhandelingstafels, maar ook op school, aan de keukentafel of op het werk.

De avond begint om 20.00 uur bij Cultuurhuus Braakhekke.