Vocaal Ensemble Exicon met Baltisch programma

BATHMEN – De Stichting Muziekkring Bathmen is erg blij dat Vocaal Exicon voor de vierde maal naar Bathmen komt. Ditmaal met organiste Liga Vilmane.Exicon is opgericht in 1984 en treedt op zonder dirigent. De twaalf zangers hebben allen allerlei muzikale achtergronden: kerkmusici, dirigenten en instrumentalisten, zowel uit de klassieke als de lichte muziek en jazz.

Liga Vilmane afkomstig uit Letland is een veelzijdig kamermusicus en medeoprichtster van de ensembles Il Canto di Rame en La Corella en Elleniah. Met Elleniak trad ze ook eerder op in Bathmen. Ze is organiste van de Hervormde Kerk in Haaksbergen/Buurse.

Het programma van Exicon en organiste Liga Vilmane is geïnspireerd op het boek ‘Baltische zielen’ van Jan Brokken. Ter inleiding op de muziek wordt een kort stuk tekst uit het boek van Jan Brokken gelezen. De geschiedenis van het Balticum, vooral de 20e eeuw en de spannende ontwikkelingen na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, wordt verteld door de levenswegen van beroemdheden of gewone mensen te volgen. Exicon zal werken spelen van o.a. Arvo Pärt, Peteris Vasks, Rihards Dubra en Ilze Arne, componisten uit Estland, Letland en Litouwen.

Concert: 6 oktober 2019, Dorpskerk Bathmen. Aanvang: 19.30 uur.

Toegang: € 15,00 Donateurs € 10,00.Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

De Stichting Muziekkring Bathmen zou graag meer donateurs hebben. Kent u iemand die van klassieke muziek houdt en graag een concert zou willen bezoeken, stuur een bericht naar info@muziekkringbathmen.nl Voor € 12,50 per jaar bent u donateur en betaalt u voor een concert slechts € 10,00.