Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vocaal Ensemble Exicon opnieuw in Bathmen

vocaal-ensemble-exicon

BATHMEN – Het bestuur van de Stichting Muziekkring Bathmen is zeer verheugd op zondag 6 november opnieuw Vocaal Ensemble Exicon te mogen verwelkomen in de Dorpskerk. Het concert begint om 15.00 uur.

Vocaal Ensemble Exicon werd in 1984 opgericht met als doelstelling koorzang als collectief, zonder dirigent, op een zo hoog mogelijk niveau te beoefenen. Het ensemble bestaat uit twaalf zangers. De muzikale achtergrond van de leden is zeer divers, zoals: zangers, kerkmusici, dirigenten en instrumentalisten. Daardoor heeft iedereen zijn/haar eigen deskundige inbreng in de samenstelling van de programma’s, tijdens de repetities en uitvoeringen en in de organisatie van concerten.

Exicon streeft een gedurfde programmering na met thematische en muzikale dwarsverbanden tussen uiteenlopende tijds- en stijlperioden. Minder vaak uitgevoerde, moderne composities maken hier bijna zonder uitzondering deel van uit. Het ensemble studeert deze werken zelfstandig in, waarbij men naast de eigen expertise ook coaching van buitenaf inzet om een zo hoog mogelijk uitvoeringsniveau te bereiken. Deze intensieve werkwijze wordt in diverse recensies hoog gewaardeerd.

Het programma in Bathmen ‘Im Herbst’ omvat werken van Mendelssohn-Bartholdy en Brahms, maar daarnaast ook werken van hedendaagse componisten zoals o.a. Veljo Tormis, Carlos Michans en Alphons Diepenbrock.

Toegang: € 15,00; donateurs € 10,00; jongeren tot 18 jaar gratis toegang.