Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Volle zaal bij afscheidsconcert dirigent Gerard Stegink van Langenberger Muzikanten Bathmen

Volle zaal bij afscheidsconcert  1 (Cadeau gerard)

BATHMEN – Het was zoeken naar een vrije stoel tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert op zondag 3 januari 2016 in de grote zaal van Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen. Zo’n 180 liefhebbers van de Egerländer muziek hebben genoten van mooie blaasmuziek waarbij het afscheid van dirigent Gerard Stegink centraal stond. Na 20 jaar vond Stegink dat het tijd werd voor een andere frontman, zodat hij de trompet ter hand kan nemen in de kapel.Volle zaal bij afscheidsconcert 2

Met een knap uitgevoerde mars ´Die Sonne geht auf´ had de kapel van begin af aan het publiek bij de les. Met vele polka’s, marsen en een enkele wals waren De Langenberger Muzikanten zowel instrumentaal als met de zang van Herman Pakkert en Riet Wientjes goed op dreef.

Voor het tweede deel van het concert had dirigent Gerard Stegink een compilatie samengesteld van muziekwerken waarin hij terugblikte naar 20 jaar Langenberger Muzikanten met o.a. de deelnames aan concoursen in Muntendam en Borculo, het openingswerk van zijn eerste concert de mars ‘Textilaku’ en als kers op de slagroom, promotie in 2012 naar de Topklasse. Gerard vertelde tussen de frases van de muziekwerken enige anekdotes en bijzondere feiten. Na deze compilatie werd de door Stegink aan de kapel aangeboden polka ‘Fur meine Musikanten’ uitgevoerd, als dank voor de vele prettige jaren samen musiceren. Een fraaie polka van het nieuwe Egerländer repertoire, die de Langenberger Musikanten zo typeren.

Voorzitter André Olden van muziekvereniging Orpheus nam vervolgens de microfoon ter hand en blikte eveneens terug met de vele hoogtepunten die de kapel met Gerard ‘aan het roer’ heeft meegemaakt. Zijn enthousiaste manier van dirigeren, gedrevenheid, plezier en toewijding voor de kapel en de Böhmische muziek waren enkele eigenschappen die de scheidende dirigent typeren. Namens Orpheus kreeg Gerard Stegink een fraaie groepsfoto – groot afgebeeld op plexiglas – aangeboden. Hij was hier zichtbaar blij mee. En natuurlijk een grote bos bloemen voor zijn vrouw Saskia.

Na een aantal bekende stukken zoals de Schneewalzer en de Radetsky mars, kwam na enkele toegiften om 13.45 uur een einde aan een zeer goed bezocht concert, waarin de muzikanten van De Langenberger Muzikanten de scheidende dirigent een mooie afscheidsconcert cadeau deden.