Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Voorjaarsconcert Orpheus in teken van 70-jaar bevrijding

Voorjaarsconcert

BATHMEN – Zaterdag 18 april gaf muziekvereniging Orpheus haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Dit jaar stond het in het teken van 70-jaar bevrijding.

Het concert werd geopend door de jongste blazersklas; dit zijn de beginnende muzikanten van Orpheus. Zij hebben nog maar een paar lessen gevolgd en mochten al gelijk het grote podium op. Dit was voor hun een hele ervaring, maar ze hebben het fantastisch gedaan.

De gevorderde blazersklas vervolgde het programma; dit zijn de muzikanten die een jaar eerder vanuit de basisschool opleiding zijn doorgestroomd. Orpheus verzorgt sinds enkele jaren muzieklessen op de basisscholen in Bathmen en Loo. Dat deze samenwerking succesvol is hebben de enthousiaste leerlingen deze avond laten zien.

Daarna verraste het leerlingenorkest het publiek met een muziekstuk waarin een bestaand verhaal, omlijst door muziek, ten gehore werd gebracht. Het verhaal, dat pakkend werd verteld, is voor de gelegenheid aangepast door Daphne Wesseling en Lara van den Berge aan het thema 70 –jaar bevrijding. Dit alles was o.l.v. Eugenie Albers.

Het deel voor pauze werd afgesloten door slagwerkensemble Battle o.l.v. Ronny Wolterink. Dit was een zeer gevarieerd programma, waarin de slagwerkers lieten zien dat ze niet alleen traditionele trommels gebruikten, maar ook een compleet assortiment aan melodisch slagwerk.

Voorzitter André Olden nam de gelegenheid te baat om twee jubilarissen in het zonnetje te zetten. Kim Jonker vierde haar 25-jarig jubileum en Joop Vukkink maar liefst zijn 60-jarig jubileum.

Na de pauze vervolgde het fanfareorkest, o.l.v. Berjan Morsink, het programma. Na een overweldigend openingswerk speelde de fanfare de statige en lyrische concertmars “On wings of Liberty’. Met ‘Banja Luka’ werd op schitterende wijze het oorlogsverhaal verteld van het voormalig Joegoslavië. Hierna liet de fanfare de oorlog definitief achter zich en vierde zij de denkbeeldige bevrijding door middel van vrolijke en luchtige muziek.

De overvolle zaal van Cultuurhuus Braakhekke eiste een toegift op door een lange, staande ovatie. Muziekvereniging Orpheus mag spreken van een zeer geslaagd bevrijdingsconcert.