Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Voorjaarsconcert Orpheus

BATHMEN – Het gaat goed met muziekvereniging Orpheus. De leden genieten elke week van het samen muziek maken. Er zijn regelmatig mooie concerten te beluisteren. En met jeugd in opleiding is er vertrouwen in de toekomst.Ook is er een goede band met verenigingen in de buurt, zoals Holten en Laren, die Orpheus met een slagwerkgroep ondersteunen bij straatoptredens.

Omdat het zo goed gaat, wil Orpheus dat graag muzikaal met u delen. Op zaterdag 13 april (noteer de datum alvast) geeft de voltallige muziekvereniging haar voorjaarsconcert bij Cultuurhuus Braakhekke. Donateurs hebben gratis entree en overige belangstellenden betalen een kleine bijdrage voor de onkosten. Orpheus zorgt voor een mooie en gevarieerde muzikale avond.

Ook dit jaar belooft een mooi muzikaal jaar te worden. De kapel, De Langenberger Muzikanten, bestaat 50 jaar. De eerste optredens zitten er al op en er volgen er nog vele. Het fanfareorkest heeft voor dit jaar al een aantal concerten gepland en zal in november deelnemen aan een concertconcours in Zutphen, waar een deskundige jury het muzikale niveau toetst (voor de insiders: Orpheus speelt in de 2e divisie KNMO).

Voor de jeugd zijn er een blazersklas en een jeugdorkest en gevorderde leerlingen gaan regelmatig ‘op stage’ bij het ‘grote orkest’.

Orpheus heeft een goede relatie met de Bathmense basisscholen, waar elk jaar aan de kinderen van groep 5 een lesblok muziek wordt aangeboden, waar de kinderen op echte instrumenten aan de slag gaan en het project afsluiten met een concertje. Kinderen kunnen zo kennis maken met het zelf muziek maken en natuurlijk hoopt Orpheus dat een aantal hiermee wil doorgaan, liefst natuurlijk bij de vereniging.

En er is een, weliswaar klein, groepje slagwerkers in opleiding, die de herinnering aan slagwerkgroep Battle levend houdt.

Orpheus kan altijd ervaren blazers en slagwerkers plaatsen binnen de verschillende secties, zowel in het fanfareorkest (repetitie elke dinsdag) als bij de kapel (tweewekelijks op donderdag). Orpheus kan een instrument regelen en desgewenst enkele opfrismuzieklessen. De muzikanten zorgen voor de gezelligheid. Kom eens vrijblijvend op een van de repetitieavonden kijken en luisteren bij Cultuurhuus Braakhekke, of nog beter kom naar het voorjaarsconcert en spreek daar gerust een van de muzikanten aan.