Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vreemde Vogels te bekijken rondom Bathmen op Hemelvaartsdag

BATHMEN – Dit keer zijn er tijdens de fietstocht die al jaren op Hemelvaartsdag vanuit het Cultuurhuus Braakhekke plaats vindt, wel heel bijzondere Vreemde Vogels te zien. Jaren geleden begon het allemaal met een fietstocht op Hemelvaartsdag langs vele honderden vreemd uitgedoste vogelverschrikkers, maar dit keer treden de Vreemde Vogels zelf op verschillende plekken langs de route van weer zo’n 20 kilometer op.

Op Hemelvaartsdag, op 14 mei, kan tussen 10.00 en 12.00 uur gestart worden vanaf het Cultuurhuus. Deelnemers worden daar ontvangen met vrolijke klanken en ze kunnen daar hun routekaart kopen voor 1 Euro.

Er zijn in de route verschillende rustpunten waar de inwendige mens versterkt kan worden. Deelnemers kunnen daar ook luisteren en kijken naar muziek, theaterstukken, acrobatische acts enzovoorts. En overal zullen de Vreemde Vogels opduiken en hun kunsten vertonen…..

Op het eindpunt van de route, op de Brink in Bathmen, komt het echte klapstuk van de fietstocht. Bij zo veel deelnemende vogels is het logisch dat er veel eieren aan de act op het einde te pas komen, vooral ook omdat het fietsen hongerig maakt. Ook hier overigens weer leuke muziek in allerlei genres erbij.

Met zoveel leuke verrassingen en een mooie route moet de fietstocht gewoon weer een heel leuk evenement worden. Bathmen, dat is toch dat dorp waar altijd wel wat te doen is….?