Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrouwen van Nu Bathmen; Jan Terlouw

Woensdag 16 maart

BATHMEN – Woensdagavond 16 maart komt Jan Terlouw samen met zijn dochter Sanne een lezing geven voor de Vrouwen van Nu. De avond is bij Cultuurhuus Braakhekke en begint om 20.00 uur.

Jan Terlouw werkte jaren als kernfysicus voor hij besloot in 1970 de politiek in te gaan. Hij was fractievoorzitter van D66, Minister van Economische zaken, Commissaris van de Koningin in Gelderland en senator in de Eerste Kamer.

Tegelijkertijd begon zijn carrière als kinderboekenschrijver, met bekende boeken als de koning van Katoen en Oorlogswinter. Klassiekers mogen ze wel heten.

Oorlogswinter is zeer succesvol verfilmd.

Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij detectiveboeken waaronder de laatste, dat gaat over het wonen in een huis met een seriemoordenaar.

Sanne Terlouw heeft haar vader in haar jeugd vaak geholpen met schrijven van boeken door haar nieuwsgierigheid. Ze vroeg aan haar vader hoe de Tweede Wereldoorlog was voor een dertienjarig kind en Jan Terlouw schreef daar dan het boek Oorlogswinter over. Rond 1986 begonnen Sanne en haar vader te schrijven. Ze schreven korte verhalen met de bedoeling er een detectiveboek voor kinderen van te maken. Door de drukke baan van Jan Terlouw als Commissaris van de Koningin, lukte het echter niet hiermee door te gaan. In 2005 werd deze samenwerking nieuw leven ingeblazen.