Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Vrouwen van Nu, afd. Bathmen

BATHMEN – De maandelijkse afdelingsavond van de Vrouwen van Nu vond plaats op maandag 21 oktober in Cultuurhuus Braakhekke. Het programma bestond uit twee gedeeltes. Voor de pauze La Poko (Larens Pop Koor) en na de pauze Plot (Plattelandsvrouwen op toneel).Voordat La Poko kon beginnen met hun programma was er nog een kort intermezzo van Plot. Enkelen hadden zich voorbereid op een auditie om ook deel te mogen nemen aan het koor. Alleen Anita Willemink mocht doorgaan terwijl anderen juist dachten dat ze toch wel erg goed waren (Erna Aaftink).

Janneke Vruggink en Ali Jonker interrumpeerden de voorzitster (Geja v.d. Noort) door te laat binnen te komen en de zaal ook aan te moedigden om deel te nemen aan de auditie. Ali deed bovendien het voorstel aan de dames om vooral na afloop in de foyer nog een borreltje te drinken en even gezellig bij te kletsen zodat iedereen weer van alles op de hoogte zou zijn.

La Poko zong tien bekende Engelstalige songs waaronder een prachtig nummer van Adèle.

Na de pauze speelde Plot de eenakter “Grand Dessert”.

Vier dames zijn afzonderlijk van elkaar uitgenodigd in het huis van May. Waarom ze er zijn en wat ze hier komen doen is aanvankelijk een mysterie. May blijkt een overheerlijk diner te hebben gemaakt met royale aanvulling van de wijn. Carpaccio vooraf en een heerlijke stoofschotel als hoofdmaaltijd. Gaandeweg de avond ontdekken de dames dat ze er allemaal een second love op na houden. Als dan ook nog blijkt dat het om dezelfde man gaat, is de paniek daar. Vervolgens onthult May de gastvrouw dat het om haar man ging en dat ze deze avond allemaal haar man hebben gedeeld. Letterlijk!! Naast voornoemde actrices speelden ook Erna Wagenaar en Gerrie Olde Boerrigter een rol.

Grand Dessert is een thrillerachtige voorstelling met duidelijke Agatha Christie elementen.

Na afloop was de foyer goed gevuld en werd er gezellig nagepraat.