Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

‘Wat zijn onze manieren’?

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Er is een oud kinderlied dat de meesten van ons (misschien) nog kennen: ‘Tussen Keulen en Parijs ligt de weg naar Rome. Al wie met ons mee wil gaan, die moet onze manieren verstaan. Zo zijn onze manieren, zo zijn onze manieren, zo zijn onze manieren, manieren, zo zijn onze manieren.Het doel van dit lied was niet om een voorkeursstemming voor de stad Rome te propageren. En als het goed is ook niet om kinderen of mensen buiten te sluiten die er andere manieren op na houden. Nee, het doel van dit lied was om bij kinderen de opmerkzaamheid aan te wakkeren bewegingen na te doen, de improvisatie te stimuleren nieuwe bewegingen te bedenken en motorisch plezier met elkaar te beleven. Puur opvoedkundig dus.

Zondag a.s. gaat het in de Dorpskerk van Bathmen ook over de manieren die we er op nahouden. Over de ruimte die we elkaar geven in onze multiculturele samenleving en in de verscheidenheid van ons dorp. Over onze gastvrijheid en onze zorg voor elkaar.

Niet veroordelend of opvoedkundig bedoeld, maar juist als bevrijdend heilsgeheim.

Want ‘mogen zijn, die je ten diepste bent’ is één van de grondwaarden uit het geloof.

Voor ieder mens. Voor alleman. Dus wees wel:kom!