Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘We kijken terug op geslaagd begin van de decembermaand’

Foto: Otto Westra.

BATHMEN – Gelukkig heeft Sinterklaas, samen met Piet, Bathmen niet vergeten. Hij kwam op zaterdag 28 november totaal onverwacht een bezoek brengen aan het dorp. Allereerst werd de markt bezocht en daarna een mooie wandeling door het dorp waarbij verschillende ondernemers hen mochten begroeten.

Tijdens het middagmaal in het Dijkhuis heeft de goedheiligman de bewoners een smakelijk eten gewenst. Na afloop begaf hij zich naar het Cultuurhuus waar een aantal keren de film ‘De brief voor Sinterklaas’ werd vertoond. Tijdens de snack to go van Westrik Snack heeft Sinterklaas de kinderen, en sommige ouders, te woord gestaan en werd het erg gezellig. Het was een lange dag voor hen, want pas rond 19.30 uur kon hij zijn eigen bed weer op gaan zoeken.

Op zondag waren ze weer van de partij, omdat de film nog een keer werd vertoond, in verband met het groot aantal aanmeldingen. Ook toen kon er weer lekker worden genoten van de frites van Westrik. Op deze dag werd er zelfs een bezoek gebracht aan een Sarah en ook de Jumbo ontkwam niet aan zijn bezoek.

Op dinsdagmiddag vond de jaarlijkse culinaire middag plaats in het Cultuurhuus en hebben 30 kinderen hun bakkunsten getoond. Tijdens het afbakken werd er lekker geknutseld en rond 16.00 uur konden alle baksels meegenomen worden naar huis.

Dinsdagavond was er in de Soos van het jongerenwerk een pepernotenparty. Na het pepernoten bakken werd er een Sinterklaasdobbelspel gespeeld. Ook hier weer gezellig samen een patatje werd gegeten. Pas ruim na 20.00 uur werd het weer rustig.

Sinterklaas heeft ook heel veel kinderen door het dorp zien gaan om de letters op te zoeken. De brievenbus van Sinterklaas puilde echt uit en had veel tijd nodig hebben om alle prijswinnaars van de puzzel en het letterspel uit te zoeken. Ook de vele tekeningen zijn door hem opgehangen in het Sinterklaashuis in de Molenstraat. Al met al hebben we een hele mooie week gehad. In Battum is altijd wat te doen!