Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wekelijks een rechtstreekse internetuitzending vanuit Bathmen

BATHMEN/OKKENBROEK – Wederom staan Bathmen en Okkenbroek in het middelpunt van de belangstelling. Na het ‘Corona volkslied’ uit Bathmen, dat landelijk viraal ging en de vele verhalen in diverse landelijke ochtendbladen over onze zelf afgeroepen ‘lock down’ is er weer een nieuw initiatief. Dit keer is het de bedoeling de onderlinge saamhorigheid een wapen in handen te geven tegen de beperkingen in deze moeilijke coronatijd.  


Een wekelijkse rechtstreekse internetuitzending moet de plaatselijke bevolking een nieuwe impuls geven om de sociale contacten te onderhouden. Deze uitzending is niet alleen in Bathmen en Okkenbroek, maar zelfs in heel Nederlanden de wereld te volgen.
Dinsdagavond 3 november om 19.00 uur vindt de eerste ‘live’ uitzending vanuit de Bathmense kerk plaats en één keer in de maand wordt de uitzending verzorgd vanuit de kerk in Okkenbroek.

Het programma voor 3 november is inmiddels bekend. Dan zal de directeur van ’t Dijkhuis Jackie van Beek geïnterviewd worden door Fons Smit en Ds. Gert Wijnstok. Tevens zal een leerling van één van de scholen aan het woord komen, want leerlingen van deze basisschool doen vrijwilligerswerk in ’t Dijkhuis. Over deze ervaringen zal de leerling geïnterviewd worden.
Voor de wekelijkse TV uitzendingen is een speciale redactie gevormd en nu is al bekend dat op 10 november de burgemeester van Deventer naar Bathmen komt. Het onderwerp dat dan behandeld zal worden ligt nog niet vast, maar uiteraard zal de manier waarop Bathmen binnen de gemeente Deventer is omgegaan met corona aan de orde komen.

De rechtstreekse uitzendingen in en over Bathmen en Okkenbroek zijn te zien via internet televisie en men dient af te stemmen op www.kerkdienstgemist.nl. Daarna klikken op Overijssel en vervolgens op Bathmen. Rechtstreeks kan men dan het programma volgen, maar het later terug zien is ook mogelijk. De titel van het programma is ‘Thuis in de Kerk’ en de uitzendingen duren een half uur. Een brede Bathmense redactie maakt de programma’s, stelt draaiboeken samen en probeert voor iedere Bathmenaar iets leuks en belangrijks uit onze dorpse samenleving aan de orde te stellen.