Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen deelt uit

Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – De Wereldwinkel Bathmen verkoopt ‘authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden’. Meer dan veertig vrijwilligers zorgen ervoor dat de winkel zes dagen per week open is en klanten er de prachtige, unieke producten kunnen kopen. Doordat de makers een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

Met een deel van de opbrengst van de Wereldwinkel steunt ze organisaties uit Bathmen en omgeving die actief zijn in ontwikkelingslanden. Zaterdag 27 juni hebben vier kleinschalige initiatieven een cheque in ontvangst mogen nemen.

De projecten die een cheque in ontvangst mogen nemen, worden aangedragen door de vrijwilligers die bij de Wereldwinkel betrokken zijn. ‘De organisaties moeten passen bij onze doelstellingen en dus bijdragen aan een rechtvaardiger en goed bestaan voor iedereen’, legt Lambertus Kracht, voorzitter van de Wereldwinkel Bathmen, uit. ‘En ja, we vinden het ook belangrijk dat de projecten een binding hebben met Bathmen en de gemeente Deventer. Daar komen onze vrijwilligers, maar ook het grootste deel van de klanten tenslotte vandaan.’

 

Vier projecten

In totaal krijgen de vier projecten maar liefst € 2250,-. Uganda is vandaag goed vertegenwoordigd. Stichting Kinderen van Uganda krijgt € 500 voor het project Child to Farmers, een project waar jongeren praktijkonderwijs landbouw krijgen én een startpakket om vervolgens zelfstandig een inkomen te genereren. Bulungi, een stichting die kinderen met een beperking ondersteunt in Oeganda mag eveneens € 500 in ontvangst nemen, net als UP4S. Mogelijk heeft u het Oegandese kinderkoor, dat momenteel in Nederland is en voor deze stichting optreedt, al eens gezien en gehoord. De stichting zorgt voor onderwijs in Bukomansimbi en mede door het in stand houden van de school, ook voor lokaal inkomen.

De PKN Bathmen steunt in 2015 het Woza Moya Project in Zuid Afrika van de stichting Zulu Aid. Vrouwen met HIV en Aids maken sieraden en zijn zo in staat in hun eigen inkomsten te voorzien. ‘We hebben een warme, en van oudsher langdurige band met de kerk’, aldus Lambertus. ‘Vandaar dat dit project een cheque van € 750 krijgt!’

 

Blij

Het hoeft weinig betoog dat de vertegenwoordiger van de stichtingen én de vrijwilligers die hen hebben voorgedragen heel blij zijn met deze prachtige bedragen!