Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen: fietsjes van gerecycled materiaal voor Vaderdag

BATHMEN – Op zondag 17 juni worden alle papa’s verwend, maar waarmee? Kom dan eens naar de Wereldwinkel Bathmen, daar vind je voor alle papa’s een leuk cadeau.Voor papa’s die van fietsen houden zijn er fietsjes in alle soorten en maten van gerecycled materiaal: racefietsen, bakfietsen, toerfietsen, er zit vast een leuke bij voor papa. En voor de stoere papa’s zijn er prachtige scooters en motorfietsen!

De fietsjes komen o.a. uit Madagaskar en worden gemaakt van kleurige oude spuitbussen, infuusslangen, elektriciteitsdraden en visdraden. Het Afrikaanse eiland Madagaskar is een van de armste landen ter wereld, 72 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens, het analfabetisme is hoog en treft ongeveer 60 % van de bevolking.

Het bedrijf Vitagasy onder leiding van Vevee Ravalisoa zorgt voor de export van de gerecyclede producten. Vitagasy betekent: ‘Made in Madagaskar’. De winst die wordt gemaakt wordt onder meer geïnvesteerd in lokale projecten zoals sponsoring van de lokale basisschool, de bouw van een boerderij ter verbetering van de landbouw in de regio en steun aan een lokaal basketbal- en voetbalteam. Vevee kan inmiddels zo’n 140 kleine producenten een vast inkomen bieden.

Met de aanschaf van een fietsje in de Wereldwinkel help je ook de vaders in landen als Madagaskar een eerlijk inkomen te verdienen.

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke cadeautjes te vinden in de winkel. Voor vogelaars, kookliefhebbers of chocoladesnoepers…..er is keus genoeg. En vergeet niet, de medewerkers pakken het graag voor u in en maken er zo een leuk Vaderdagcadeautje van!