Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen

Kookboek “Eerlijk eten”

in aanbieding

BATHMEN – Van 24 oktober t/m 1 november is het Fairtrade Week. Ook de Wereldwinkel Bathmen zal dan het belang van eerlijke handel onder de aandacht brengen. Dit doet men o.a. met het kookboek “Eerlijk Eten”. Dit kookboek combineert mooie en eerlijke ingrediënten van ver met goede producten van eigen bodem.

Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet gewoon lekker zijn, maar als er een mooi verhaal achter zo’n product zit, smaakt het nog beter! In ieder recept is tenminste één fairtrade ingrediënt verwerkt. En het is toch een mooie gedachte dat je met de aankoop van zo’n product kleine boeren aan de andere kant van de wereld een steuntje in de rug geeft. Het boek staat boordevol recepten voor ontbijt, smoothies, lunch, avondmaal en verrassende cocktails. Ook handig: bij elk recept wordt aangegeven of een gerecht glutenvrij, vegan, suikervrij of lactosevrij is. De opbrengst van dit boek gaat naar een kinderdagverblijf op een theeplantage in Sri Lanka waar de theearbeiders hun kinderen naar toe brengen wanneer zij gaan werken.

In de Fairtrade Week draait ook de film “The true Cost” in filmhuis de Keizer in Deventer. Deze film gaat over de kledingindustrie. Voor bezoekers van de film is er een speciale actie. Zij krijgen o.a. kortingsbonnen die kunnen worden ingeleverd in de Wereldwinkels in Bathmen en Deventer. Zie voor meer informatie: www.bathmen.wereldwinkels.nl

Zaterdag 24 oktober kunt u de “Feel-Good Chocolademousse” met avocado en kokosmelk uit het kookboek in de Wereldwinkel komen proeven om alvast in de stemming te komen. Het boek kost nu € 15,95.

Daarnaast biedt men die dag koffie, thee of een sapje aan en ziet u dan graag in de Wereldwinkel Bathmen.