Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Wereldwinkel Bathmen: kunstmarkt en 35 jarig jubileum

Wereldwinkel Bathmen

BATHMEN – Tijdens de kunstmarkt op 3 september presenteert de Wereldwinkel haar kunstcollectie die ook dit jaar met zorg is uitgekozen. In de gezellige stand vertellen de medewerkers met veel enthousiasme over de herkomst en achtergrond van de artikelen.

Want elk wereldwinkelcadeau vertelt een eigen verhaal. Hoe het soms met maar weinig middelen is gemaakt. Hoe de makers met de verkoop ervan hun bedrijf hebben opgebouwd. Of simpelweg dat zij hun kinderen nu naar school kunnen sturen. Deze vaas (foto) komt uit Yogyakarta in Indonesië. De mannen van het bedrijfje Wojogroup hebben een hele nieuwe manier van recyclen verzonnen. Van oude tijdschriften en krantenpapier maken ze de mooiste kunstwerken. Geen één is hetzelfde dus je hebt altijd iets unieks. Ze maken bijvoorbeeld wanddecoraties, fotolijstjes en vazen. Regelmatig worden nieuwe producten ontworpen. Zoals een collectie aardewerk vazen ingelegd met kleurige stukjes gedraaid papier. Het papier is bewerkt met een speciale coating zodat het stevig en vochtwerend is. Bovendien zijn ze waterproof gefabriceerd en dus geschikt als bloemenvaas.

 

35 jarig jubileum

In de maand september bestaat de Wereldwinkel Bathmen 35 jaar en op zaterdag 17 september wil zij dit samen met u vieren. 35 Jaar geleden begonnen op de zaterdagmarkt en vanaf 2006 in het pand aan de Schoolstraat. Veel is er veranderd in die jaren, maar altijd bleef voorop staan dat de producenten uit Ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun producten ontvingen. Dit motto is altijd hetzelfde gebleven en een reden om de Wereldwinkel in het zonnetje te zetten op zaterdag 17 september met vele leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er een Carillonconcert met ‘wereldse liedjes’ en komt er een ‘Fair Trade Tafeljurkdame’ zingen. Voor de kinderen is er een springkussen en ze krijgen de mogelijkheid om pony te rijden.

Maar dit is nog lang niet alles! Over een paar weken volgt het volledige programma in deze krant, dus blijf dit in de gaten houden.